Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Sigur Rós se pridružujejo Melodrom

Melodrom Arhiv organizatorja
Na letošnjem Mars festivalu, ki bo na Trgu Leona Štuklja v Mariboru zaznamoval 5. september s Sigur Rós na čelu, bodo islandski zasedbi delali družbo domačim Melodrom.

Mars festival, ki se bo letos zgodil v okviru Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture, bo letos poleg Islandcev Sigur Rós gostil še ljubljansko zasedbo Melodrom.

Ta je pred 12 leti nastala z namenom ustvarjanja soundtrackov za gledališke predstave, vendar je ta prerastel meje gledališča, zasedba pa je od tedaj posnela že štiri albume. Prvega, istoimenskega, je v svet glasbe poslala leta 2004. Požel je pozitivne ovacije, redakciji Videospotnic in Dela so ga razglasili za album leta, poleg tega je prejel tudi nagrado Zlata ptica 2005. Sledilo je sodelovanje s skupino Laibach na albumu Volk (2006) in pri remiksu pesmi Ohne dich skupine Rammstein, Mina, vokalistka, pa je tako postala tudi stalna članica Laibachov.

Jeseni 2006 je Melodrom izdal svoj drugi album The Guide, ki je bil prvič predstavljen v okviru razstave multimedijskih kolažev MELODROMSoundbox, kasneje razstavljenih tudi v ljubljanski moderni galeriji. Tretji studijski album Vse kar si pustila da leži na tleh je izšel maja 2010. Za razliko od povsem angleškega The Guide In angleško-slovensko-francoskega prvenca Melodrom, so na tem albumu vsa besedila v domačem jeziku; izjema je le By The Bedlam Wall, na katerem gostuje Chris Eckman.

Poleg glasbe in besedil so člani skupine za zadnji album sami ponovno pripravili tudi celotno grafično podobo, lotili pa so se tudi video projekta Tableaux VivantsŽivih slik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.