Magazin > Film & Glasba & TV
59 ogledov

Sikajoči Whitesnake prihajajo v Halo Tivoli

Whitesnake Arhiv skupine
Danes se začenja predprodaja vstopnic za koncert legend hard rocka, ki slišijo na ime Whitesnake. V Hali Tivoli bodo Bele kače sikale 30. novembra.

V sklopu njihove svetovne turneje Forevermore ob izidu nove plošče se bo legendarna zasedba Whitesnake, ki je pred več kot petimi leti napolnila ljubljanske Križanke, konec novembra vnovič ustavila pri nas.

Skupina, ki je svoje kitare žgala že praktično na vseh celinah, je leta 1978 nastala na pobudo Davida Coverdala, nekdanjega pevca zasedbe Deep Purple. V svoji karieri, ki so jo v prvih letih snovali na blues hard rocku, so gostili številne nadarjene kitariste, med katerimi so bili Adrian Vandenberg, John Sykes, Vivian Campbell in Steve Vai.

Po osebnem preobratu so Whitesnake leta 1984 izdali album Slide It, ki so mu sledili Whitesnake iz leta 1987, Slip Of The Tongue leta 1989 in Restless Heart osem let pozneje. Februarja leta 2006 so fantje izdali DVD z naslovom Live … In The Still Of The Night, dve leti pozneje pa je sledil deseti studijski album Good To Be Bad, za katerega so prejeli nagrado za najboljši rock album.

Po številnih koncertih v Evropi in Združenih državah Amerike se je skupina lotila snemanja novega materiala in 25. marca letos je skupina v novi postavi izdala album Forevermore. V okviru izida so nastopili na mnogih odrih, svetovna turneja pa jih bo popeljala tudi v Slovenijo v Halo Tivoli.

Cena vstopnice v predprodaji, ki se začenja danes, je za parter 34 evrov, za tribune pa 31 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.