Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Silence na otvoritvi s premierno predstavitvijo

Silence
1/7
Jože Suhadolnik
Na uradni otvoritvi četrte sezone Kina Šiška bo 21. septembra domača zasedba Silence predstavila novi album Musical Accompainment for the End of the World.

Musical Accompaniment for the End of the World (Songs for Two Pianos, Tactful Synths and Voice) je novi studijski album ljubljanskega tandema Silence, ki je izšel 14. aprila letos. Izjemna, glasbeno subtilna in konceptualno dozorela stvaritev je izzvala navdušene odzive s strani strokovne javnosti in ljubiteljev ene najbolj markantnih slovenskih zasedb, ki so na novi album čakali kar osem let.

Silence, ki ga sestavljata Primož Hladnik in Boris Benko, je doslej izdal štiri albume pri nemških založbah Chrom Records in Accession Records: Ma non troppo (1997), Unlike a Virgin (1999), Vain, a Tribute to a Ghost (2004) in dvojno ploščo Key Silence (2006). Istega leta sta fanta napisala in producirala Volk, 12. ploščo skupine Laibach, ki je izšla pri londonski založbi Mute Records. Poleg tega sta napisala glasbo za približno 30 gledaliških,  lutkovnih in plesnih predstav, redno pa sodelujeta s tremi režiserji, Matjažem Pograjcem, Tomažem Pandurjem in Primožem Ekartom.

Vstopnice so v predprodaji na voljo od 10. julija. Cena le te znaša 15 evrov, na dan koncerta pa boste zanjo odšteli 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.