Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Silvestrski Mammuth

Zaradi zapletov s 35-mm kopijo bo napovedani film Stric Boonmee se spominja med Žurnal24 main
Priložnost za tiste, ki so melanholičen in ganljiv, toda aktualen in angažiran film ceste z naslovom Mammuth zamudili na letošnjem Liffu. Ob 20.30 ga bodo predvajali v Kosovelovi dvorani.

Mammuth (Gerard Depardieu) je velik in zajeten klavniški delavec, ki je pravkar dopolnil šestdeset let in s tem izpolnil starostni pogoj za odhod v pokoj. Trdo je delal vse od svojega šestnajstega leta in pri tem z delovnega mesta ni nikoli izostal niti za en samcat dan, saj bolezni preprosto ni poznal. Kljub temu pa mu birokrati povedo, da pošteno prislužene pokojnine ne more dobiti, saj je kar nekaj njegovih starih delodajalcev "pozabilo" prijaviti leta, ki jih je oddelal. S spodbudo svoje žene se odloči, da se bo s svojim starim motorjem znamke Mammuth, po katerem je tudi dobil svoj vzdevek, odpravil v kraje svoje mladosti, do obratov, kjer je bil zaposlen, in tako zbral manjkajoče papirje, ki mu bodo omogočili mirna upokojenska leta.

Za silvestrsko predstavo v Kosovelovi dvorani boste odšteli osem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.