Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Simpsonovi podirajo rekord

Simpsonove so prvič predvajali leta 1989. Žurnal24 main
Animirana komedija Simpsonovi bo postala najdlje predvajana serija v zgodovini ameriške televizije. Ustvarjalci na televizijski mreži FOX so naročili še dve sezoni prigod rumene družine.
 
 

D'oh.

Homer Simpson

 
Risanka Simpsonovi (The Simpson) je trenutno v svoji 20. sezoni, s čimer je ujela rekord western drame Gunsmoke. Slednjo so predvajali na CBS in je bila zadnjič predvajana leta 1975.  Simpsonovi bodo jeseni vstopili v 21. sezono in bodo po 22. doživeli svoj konec. Skupno bodo tako dosegli 493 epizod.

Prvič so prigode Barta, Marge, Homerja, Lise in Maggie predvajali leta 1989. V Evropi so jih prvi predvajali Britanci in sicer leta 1990. Letos bodo imeli Britanci čast gostiti premiero nove sezone.

 

Simpsonovi

so leta 2007 pod režisersko taktirko Davida Silvermana doživeli svojo filmsko različico, ki ustvarjalcem prinesla več kot 530 milijonov dolarjev zaslužka.

Simpsonovi so oživeli pred dvajsetimi leti, ko so Matta Groeninga prosili, če lahko naredi animirane segmente za nadaljevanko The Tracy Ullman Show. Groening se ni hotel odreči pravicam za svojo priljubljeno risanko Life in Hell, zato je ustvaril družino Simpson, glavne junake pa naj bi poimenoval po lastni družini.

 Simpsnovi so že od samega začetka, se pravi od leta 1989, navdušili tako občinstvo kot kritike. Postali so pomemben del zahodnjaške pop kulture. Slavna družina iz Springfiela je njihovim ustvarjalcem prinesla 24 nominacij za nagrado Emmy in 26 nagrad Annie, ki jih podeljuje mednarodno združenje ustvarjalcev animiranih filmov.

Simpsonovi imajo celo svojo zvezdo na hollywoodskem sprehajališču slavnih. Slaven Homerjev medmet "D'oh" pa so sprejeli v angleško leksikografijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.