Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Simšič: "Slovo je bilo težko"

nejc simšič Planet TV
Družabni kronist Nejc Simšič bo danes doživel svoj ognjeni krst. Prvič bo namreč vodil oddajo O magazin.

Špeli Jereb se bo kot voditelj oddaje O magazin pridružil Nejc Simšič, nekdanji novinar rubrike Pop In. Z njim smo se pogovarjali o njegovem novem izzivu, usodnem 26. avgustu 2013 in o rumenem tisku, čigar tarča je tudi on.

Kaj vas je motiviralo k prestopu na drugo televizijo?
Za prestop na Planet TV sem se odločil zaradi izziva oziroma nove izkušnje. Odločitev je bila zame kar stresna. Veliko stvari sem moral pretehtati - od deklet s Pop In-a, ki sem jih zapustil, do nove ekipe, ki sem jo sicer poznal že od prej. A sedaj vem, da sem se prav odločil.

Vam je Bojan Traven, novi direktor informativnega programa in športa na Planet TV, povedal, zakaj si vas želi v O magazinu?
Rekel je, da v meni vidi potencial, da naredim korak naprej, da sem se na terenu že dokazal in da je sedaj napočil čas, da se izkažem še pred kamero.

Je vodenje oddaje izpolnitev vaših želja?
Vsak, ki dela na televiziji, ima željo, da bi se preizkusil tudi pred kamero.

Kako potekajo priprave?
Ravno sedaj (intervju smo naredili prejšnji teden, op. av.) snemamo promocijski spot, veliko je fotografiranj in intervjujev. Z ekipo vsak dan sestankujemo in pregledujemo teme, ki se jih bomo lotili. Mislim, da bomo imeli kar nekaj ekskluzivnih zgodb in zato tudi super štart v novo sezono.

Z dekleti, s katerimi ste delali na Pop In-u, ste dobri prijatelji. Kako so sprejela vaš odhod?
Slovo je bilo težko tako zame kot tudi za njih. Mislim pa, da so razumele, zakaj sem naredil ta premik in da je zame napočil čas za nov izziv. Saj se ne selim na konec sveta. Ostajamo v stikih, hodimo na kavo, in to se tudi ne bo spremenilo.

Sedaj boste konkurenti …
Drug drugega ne dojemamo kot konkurente, ampak se spodbujamo. Če natančneje pogledamo POP TV in Planet TV, vidimo, da gre v bistvu za drugačen tip prispevkov. Zdrava konkurenca je sicer vedno dobrodošla.

Ste prej spremljal O magazin? Kakšno je bilo vaše mnenje o oddaji?
Sem, kadar sem utegnil. Žal je bila na sporedu ob uri, ko sem bil jaz še na terenu. Že po prvi oddaji, sem opazil njen potencial. Mislim, da bomo v drugi sezoni naredili še en korak naprej in postali še bolj drzni. V to oddajo bom vložil vso svojo energijo, da bi bili še boljši in imeli še več ekskluzivnih zgodb.

S Špelo Jereb se bosta pri vodenju oddaje menjavala. Kaj boste počeli tisti teden, ko bo na vrsti ona? Boste delali kot novinar?
Ne vsak dan. Če ne žeilš, da bi te ljudje pozabili in če hočeš dobiti informacije, moraš hoditi na teren, zato sem bom trudil, da bom čim večkrat delal tudi kot novinar in ne le v studiu.

Na Planet TV kot svetovalka O magazina prihaja tudi Urška Pirš. Menda sta dobra prijatelja.
Ona je bila moja prva šefica na Pop In-u. Od nje sem se ogromno naučil, zato sem zelo vesel, da se nam bo kot mentorica pridružila.

Bi lani, ko še niste shujšali, sprejeli vodenje oddaje?
Dobro vprašanje. Mislim, da te priložnosti sploh ne bi dobil.

Kako je izguba več kot 30 kilogramov vplivala na vaše življenje?
Spremenila ga je na bolje. Bolje se počutim, imam več energije …

Pa na samozavest? Zdelo se je, da vam te tudi prej ni primanjkovalo.
Ogromno sem pridobil na samozavesti. Morda sem navzven dajal vtis, da sem samozavesten, a sem se zaradi kilogramov kljub temu obremenjeval. Tega pač nisem kazal.

Se spominjate prelomnega trenutka, ko ste si zadali, da boste shujšali?
Točno se ga spominjam. Bilo je 26. avgust 2013. Za sabo imam težko leto, polno sprememb. Imel sem vsega dovolj. Prijatelja sem prosil, naj mi sestavi jedilnik in vadbo. Pozneje mi je priznal, da ni verjel, da sem bom držal diete in se tega, lahko rečem življenjskega projekta, lotil s takšno železno voljo. Ne vem, če bi mi brez njegove spodbude in pomoči uspelo. Če ob meni v kriznih trenutkih - ko se je hujšanje ustavilo, ko sem izgubljal voljo - ne bi bilo pravih ljudi, morda ne bi vztrajal ...

Na Instagramu ste se pohvalil, da sedaj lahko nosite majico velikosti S. Ste dosegli želeno težo?
Sem. Sedaj delamo le še na oblikovanju telesa in vzdrževanju teže.

Tisti, ki so izgubili veliko kilogramov, imajo mnogokrat o sebi napačno predstavo. Na svojem telesu iščejo napake, še vedno menijo, da so predebeli ... Se s tem lahko identificirate?
Sedaj pazim na vse. Vsaka stvar te zmoti, vedno bi se dalo še kaj popraviti … Paziti moram, da ne padem v to obsesijo.

Kako poteka vaš dan?
Zjutraj tečem na Rožnik, 8 ali 10 kilometrov. Nato sledijo sestanki, najprej na Adriamedii, nato na Planet TV. Odvisno od tedna. Trudim se, da vsaj eno uro na dan preživim tudi v fitnesu oziroma na bazenu in s svojimi najbližjimi. Zvečer pa so na sporedu razni dogodki in dan je naokoli.

Kaj sestavlja vaš jedilnik? Nekoč ste rekli, da ne marate zelenjave …
To se je z novim načinom življenja spremenilo. Odpovedal sem se beli moki, belemu kruhu … Jem ogljikove hidrate, a se trudim, da so živila polnozrnata.

Včasih brez šala niste šli nikamor. Sedaj jih ne nosite. Kam ste jih spravili?
V omari so. Imam jih 175.  Nekaj sem jih podaril, nekaj jih bom verjetno še podaril …

Vaš svet so trači. Kakšen je občutek, ko prebereš trač o sebi?
Na začetku je bilo grozno, še zlasti, če je bil neresničen. Sicer se ob tem zabavam, saj vem, kako ta posel deluje. Ne ganejo me. Nasmejim se in grem naprej.

Kaj je bila največja neumnost, ki ste jo prebrali o sebi?
Z Neisho sva bila na kosilu v neki piceriji. Najino naročilo so popolnoma narobe interpretirali. Izpadla sva vzvišeno, kot da imava zvezdniške zahteve, v bistvu pa je šlo za nesporazum.

Ena od vaših ljubezni je tudi gledališče. Se mu boste še vedno posvečali?
Trenutno zanj ni časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.