Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Sir Paul bo razstavljal Lindine fotografije

Žurnal24 main
Paul McCartney se bo desetletnice smrti žene Linde spomnil tudi z obsežno razstavo fotografij, ki jih je posnela.

Nekdanji Beatle je fotografije, na katerih je tudi ogromno zvezdnikov iz sveta pop in rock glasbe, zadnja tri leta izbiral sam. Na razstavi bodo na ogled Lindine fotografije, ki jih je posnela v obdobju od zgodnjih šestdesetih let do nekaj tednov pred svojo smrtjo – umrla je 17. aprila 1998, stara 56 let. "Vesel sem, da bo prirejena ta zapoznela razstava, na kateri bo predstavljena celotna paleta njene ustvarjalnosti na področju fotografije," je povedal McCartney, o katerem se zadnje čase veliko piše predvsem zaradi burne ločitve od Heather Mills.

Fotografije, med katerimi so portreti razvpitih glasbenikov, kot so Janis Joplin, John Lennon, Mick Jagger, Jim Morrison, in prizori iz družinskega življenja ter krajinske fotografije, bodo na ogled od 24. aprila do 7. junija v galeriji James Hyman v Londonu. 65-letnemu Paulu McCartneyju je fotografije pomagala izbirati 38-letna hči Mary, ki je šla po stopinjah matere Linde in tudi sama postala poklicna fotografinja. Kopije posameznih fotografij bodo s podpisom Paula McCartneyja kot certifikatom njihove pristnosti naprodaj v omejenem številu.

Paul in Linda McCartney sta se poročila leta 1969.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.