Magazin > Film & Glasba & TV
55840 ogledov

Škandal na podelitvi žarometov: Nominiranka znorela, ker ni dobila nagrade

žarometi_2018
1/26
Anže Petekovšek
Medijske nagrade. V Cankarjevem domu poteka podelitev žarometov. Prišlo je do incidenta.

Žarometi so bili prvič podeljeni lani, in sicer na Gospodarskem razstavišču, podelitev so vodili Ajda Smrekar, Ana Maria Mitić, Miha Brajnik in Klemen Janežič. Letos je prireditev povezoval David Urankar, kako se je odrezal, so videli le povabljenci, saj letos ni bilo televizijskega prenosa. Iz tega sta se pošalila tudi Lara Komar in Domen Valič. Lara je izjavila, da so Žarometi dogodek, ki smo ga čakali celo leto, nakar je Domen pripomnil: "Razen vse televizijske hiše.“

To so nagrajenci

Strokovna žirija je s točkovanjem izbrala prejemnike enajstih nagrad s področij glasbe, spleta, filma in igre ter televizije – tri predloge za vsako so podali bralci, gledalci in poslušalci, tri nominirance je predlagalo uredništvo revije Vklop. Prejemnika dveh nagrad – za družbeno odgovorni projekt leta in tistega od nekdaj najbolj čislanega, za medijsko legendo – je izbralo uredništvo revije Vklop.

Med podeljevanjem nagrad so prisotne goste z nastopi zabavali Aromatika, Klemen Bunderla, Elda Viler, Irena Yebuah Tiran in Helena Blagne.

Enega najbolj bučnih aplavzov je dobil režiser filma Košarkar naj bo, Boris Petkovič, ki je prišel po nagrado za najboljšo filmsko zgodbo leta. Povedal je, da je pri nas filmu letno namenjeno manj denarja kot stane en referendum in da čestita vsem kolegom režiserjem, ki v takšnih pogojih ohranjajo slovenski film vitalen.

žarometi_2018 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Prišlo pa je tudi do incidenta. Denise Dame je bila ogorčena, da ni prejela nagrade za spletno zvezdo. Ko je ponjo prišel Ciril Komotar, se je iz publike drla, da je to "fuc**** njeno“. Njena jeza je bila tako velika, da je sredi prireditve vdrla na oder in povedala, da je ona tista, ki je ustvarila to kategorijo. Voditelji so jo nato prijazno pospremili z odra.

žarometi_2018 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pesem leta:
- Vsi smo na istem (Nipke & Trkaj ft. Artifex)
- Ob kavi (Anabel)
- Hočem le tebe (Modrijani & Isaac Palma)
- Ni predaje, ni umika (BQL & Nika Zorjan)
- Lagano (Challe Salle)
- Jaz že vem, zakaj (Jan Plestenjak)

Igralka leta:
- Nina Ivanič
- Lara Komar
- Maruša Majer
- Tjaša Železnik
- Mojca Funkl
- Katarina Čas

Nabrušen TV-jezik leta:
- Jure Godler
- Denis Avdić
- Urška Vučak Markež
- Slavko Bobovnik
- Nika Ambrožič Urbas
- Jasna Kuljaj

Tekmovalna TV-oddaja leta:
- Zvezde plešejo
- The Biggest Loser Slovenija
- Znan obraz ima svoj glas
- Masterchef Slovenija
- Kdo bi vedel
- Male sive celice

Gostitelj razvedrilne TV-oddaje leta:
- Peter Poles
- Denis Avdić
- Lili Žagar
- Saša Jerković
- Blaž Švab
- Bernarda Žarn

Zabavna TV-oddaja leta:
- Znan obraz ima svoj glas
- Slovenski pozdrav
- Zvezde plešejo
- Dan najlepših sanj
- Ta teden z Juretom Godlerjem
- Vikend paket

Družbeno odgovorni medijski projekt leta:
Andrej Težak Tešky (#StandUpMaratonec)

Filmska zgodba leta:
- Košarkar naj bo
- Stekle lisice
- Milice 2
- Prebujanja
- Rudar
- Ivan

Spletna zvezda leta:
- Komotar minuta
- Mami blogerke
- Denise Dame
- Cool Fotr
- Lepa afna
- Metina lista

Voditelj informativne oddaje leta:
- Manica Janežič Ambrožič
- Darja Zgonc
- Jerca Zajc Šušteršič
- Rosvita Pesek
- Edi Pucer
- Jani Muhič

Igralec leta:
- Jernej Šugman
- Sebastian Cavazza
- Matjaž Javšnik
- Tadej Pišek
- Primož Forte
- Bojan Emeršič

Glas leta:
- Magnifico
- Nina Pušlar
- Jan Plestenjak
- Lea Sirk
- Helena Blagne
- Modrijani

Nagrado za medijsko legendo je iz rok predsednika Boruta Pahorja prevzela Elda Viler.

Kdo je bil v žiriji?

V žiriji so sedeli lanski žirantje: Jure Longyka (radijski voditelj in glas številnih oglasov), Stane Jerko (eden najbolj čislanih slovenskih fotografov), Rok Terkaj (raper, glasbeni producent in pisatelj), Luka Marčetič (režiser, scenarist in igralec), Jonas Žnidaršič (igralec, scenarist, TV-voditelj, stand up komik, glasbenik in še kaj), Viktorija Potočnik (direktorica javnega zavoda Pionirski dom – center za kulturo mladih), Simon Kardum (kolumnist in direktor CUK Kino Šiška), Saša Einsiedler (TV in radijska voditeljica, kolumnistka, osebna trenerka), Urša Alič (ustanoviteljica in direktorica Špas teatra), Ana Klašnja (baletna solistka SNG Opera in balet Ljubljana), Andrej Stare (legendarni TV-komentator), Jean Frbežar (radijski voditelj), Jože Potrebuješ (glasbenik, scenarist in producent), Helena Blagne (pevka), Nina Osenar (TV-voditeljica, manekenka in pevka), Igor Ribič (glasbenik, ilustrator in igralec), Ljerka Belak (igralka), Matjaž Javšnik (igralec in komik) in Simona Dakič Nemanič (odgovorna urednica revije Zvezde), pridružilo pa se jim je nekaj novih imen: Igor Samobor (ravnatelj SNG Drame, igralec), Barbara Hieng Samobor (režiserka, direktorica MGL), Dragan Bulič (upokojeni glasbeni urednik), Tone Fornezzi - Tof (novinar), Miša Molk (TV-voditeljica, urednica in novinarka) in Bernarda Jeklin (urednica in novinarka).

Komentarjev 9
  • Mitnicadoi 22:28 23.april 2018.

    Punca se zna promovirat!!!

  • Mitnicadoi 22:28 23.april 2018.

    Punca se zna ful promovirat , Svaka cast ji , ker je naredila štalo v svojo korist !!!! Tud ce se vid da je bla pjana , se o njej bo govorilo in pisalo, še kr nekj časa, to je ...prikaži večje tud njen namen !!!

  • mižimaži 16:20 23.april 2018.

    WTF,,,sej se vid da je bla tale greznica v organizaciji RTV SLO...banda komunajzarska....spet bo mela cenzura dost dela...