Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Škandali, ki so jih zakuhali na oskarjih

john travolta youtube.com
Pred 88. podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad se spomnimo, o čem se je v preteklosti govorilo po nagradah. Le kdo ve, o čem bomo govorili po letošnji podelitvi nagrad.

John Travolta izmaličil igralkino ime
Na podelitvi oskarjev pred dvema letoma je John Travolta narobe napovedal pevko Idino Menzel. Namesto njenega imena je izgovoril Adele Dazeem. Kaj kmalu se je na spletu pojavila aplikacija, s pomočjo katere lahko preverite, kako bi vaše ime izgovoril Travolta. Spodrsljaj ni šel mimo neopažen niti lani, ko je Menzelova narobe izgovorila Travoltovo ime. Sledilo je njuno srečanje na odru, ki pa je bilo zelo neprijetno. Preverite sami.

Adrien Brody + Halle Berry = vroč poljub
Ko je Adrien Brody dobil oskarja za najboljšega igralca v filmu Pianist, je na oder stopil tako vznemirjen, da je zgrabil Halle Berry, s katero si sicer nista bila blizu, in jo poljubil kot v najbolj romantičnem filmu. Očinstvo je bilo osuplo, Halle se je smejala in vsi so začeli nemudoma razmišljati o tem, ali se med njima kaj plete.

Angelina Jolie poljubila svojega brata
Dolgo preden je Angelina Jolie postala ena najbolj seksi mam v Hollywoodu, je veljala za čudaško žensko, ki je odigrala kar nekaj čudaških vlog. Vse to se je spremenilo, ko je leta 2000 za svojo vlogo v filmu Nore in svobodne prejela oskarja. Ko so jo razglasili za zmagovalko, je vstala in svojega spremljevalca, brata Jamesa Havena, poljubila tako, kot ponavadi sestra brata ne poljubi. 

Roman Polanski, obsojen posilstva, dobil oskarja za najboljšega režiserja
Režiser Roman Polanski je obsojeni spolni nadlegovalec, ki je kazni pobegnil pred več kot 30 leti. Leta 2003, ko je zgodba pricruljala na dan, se je potegoval za oskarja za film Pianist. Kljub škandalu zaradi obsodbe je film požel kar nekaj nagrad, tudi nagrado za najboljšega režiserja. Polanski se podelitve ni udeležil.

Beyonce je pokazala bradavičko
Leta 2009, ko je oskarje vodil Hugh Jackman, sta skupaj z Beyonce pripravila poklon številnim filmskim muzikalom. Ko je Jackman zavrtel Beyonce, je izza njene rdeče obleke na dan pokukala bradavička. 

Matt Stone in Trey Parker v ženski obleki
Ko je bil za oskarja nominiran film South Park: Večji, daljši in necenzuriran, so vsi vedeli, da bodo na podelitev prišli tudi njegovi ustvarjalci. Na njihovo presenečenje so bili oblečeni v ženska oblačila; Stone v roza obleki, Trey pa v zeleni, glasbenik Matt Shaiman, nomiran za najboljšo originalno skladbo, pa v nebeško modri.

Bjork je izvalila jajce
Leta 2001 se je po rdeči preprogi sprehodila tudi Bjork, in sicer v opravi laboda, ki je vključevala tudi jajce pod njenimi nogami.

Cameron proti Jessici in Justinu
Na podelitev oskarjev leta 2007 je tedaj sveže samska Cameron Diaz prispela brez bivšega fanta Justina Timberlakea, prav tako pa tudi njegova nova ljubezen Jessica Biel. Čeprav sta tik pred oskarji Cameron in Justin zatrdila, da sta se razšla prijateljsko, je ona ponorela, ko je zagledala, kako na podelitvi Justin flirta z Jessico. Menda je bila celo tako besna, da se je z njim tudi soočila.

Brad Pitt, Angelina Jolie in Jennifer Aniston v istem avditoriju
Kljub najrazličnejšim govoricam, ki so se pojavile o Anistonovi, Pittu in Joliejevi, je bilo pričakovano, da bo njihovo prvo neizogibno srečanje v javnosti dvignilo kar nekaj prahu. Izkazalo se je, da so ga največ dvignili mediji, ko so poročali, da bo Anistonova podelila oskarja v istem letu, ko je Pitt nominiran za vlogo v filmu Nenavaden primer Benjamina Buttona, Angelina pa za vlogo v filmu Zamenjan. Zgodilo se je nekaj povsem nepričakovanega. Vsi trije so se vedli zrelo in niso povzročili nobenega škandala, ki bi polnil tabloide.

Michael Moore proti Bushu in vojni
Leta 2003 je Michale Moore prejel oskarja za svoj dokumentarni film Bovling za Columbine in na oder povabil tudi ostale nominirance, ki so podpirali njegove izjave proti Bushu in vojni. "Živimo v fiktivnih časih,“ je dejal, preden je za fiktivne označil tudi vlado tedanjega predsednika Busha, razloge, zakaj v vojno v Iraku, in njegove podpornike, ki so mu pomagali do stolčka v Beli hiši.

Komentarjev 2
  • marabunta 17:07 28.februar 2016.

    treba je kaj pogruntat, da se govori, ker drugače bi bil živi dolgčas to podeljevanje in predvsem zahvaljevanje

  • URIAH HEEP 14:09 28.februar 2016.

    Govorilo se bo o satanističnemu ritualu, kaj vse so dali noter in njegov pomen.Skratka vse skupaj je šov za ljudi in ritual za poučene v satanizem.