Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Skate punk v Mariboru

Zvezde večera NUFAN so preigravali komade s poudarkom na novem albumu The feel g
1/51
Žurnal24 main
V soboto, 19.4., so se po polni dvorani mariborskega Štuka razlegali novodobni punk rock zvoki. Zvezde večera No use for a name sta spremljali zasedbi Far from finished ter Low value.

Česa podobnega, kar se je dalo videti na omenjenem koncertu, nisem videl že dalj časa. Precej večinske populacije tam nekje do 20 let si je dalo duška in se metalo z odra skozi cel koncert. Neučakani “stage diverji” so polete na dvignjene roke ljudi vadili že pri drugi predskupini Far from finished. Generacija mlajših glasbenikov, ki prihaja iz Bostona, in ki si glasbeno pot šele dodobra utira, so bili udarni in prepričljivi. Zdi se, da se tem v besedilih lotevajo s humorjem in sarkazmom. Komadi, kot so A destination nowhere, The bastards way, Razors and razorblades so ravno to, kar se od njih pričakuje… spevni in distorzirano-glasni fuck off. Zadnji zamudniki prvega “stage dive” dela so lahko prišli na račun na koncu, ko je množica zahtevala bis.


Far from finished, generacija mlajših glasbenikov iz Bostona, ki si glasbeno pot šele dodobra utira, so bili udarni in prepričljivi. © Matjaž Tavčar

 
Okoli pol enajste so se na odru pojavili zvezde večera No use for a name ali krajše NUFAN. Skupini, ki je nedavno zaokrožila dvajseto leto delovanja, se pozna kilometrina nastopanja. Preigravali so hite, kot so Life size mirror, Coming too close ter Sulmate s poudarkom na novem albumu The feel good record of the year, ki je izšel 1. aprila letos. Slišali smo I wanna be wrong. Kljub nori energični atmosferi obiskovalcev se je vokalist Tony sly pošalil z vprašanji, kot so “Is it bed time for Maribor?” ter na kratko omenil, kaj se jim je pripetilo pred nekaj dnevi v Budimpešti, ko je zagorel hotelski šank. Za polete z odra se je odločalo precej ženskih predstavnic, kar je Tony v šali komentiral z “Don’ t feel em up!”. Introtu je sledil komad Don' t touch. Zadnji izdihljaji melodičnega skate punka so minili od prepevanju rojstnodnevnega komada ter zahvale publiki.


No use for a name ali krajše NUFAN so nedavno zaokrožili dvajseto leto delovanja. © Matjaž Tavčar

 
Koncert je bil dokaz, da Slovenija premore dovolj poslušalcev mlajše generacije, ki prisegajo na tovrstni glasbeni stil. Če se vrnemo desetletje v preteklost, je bila tovrstna scena pri nas že živa (Vans warped tour).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.