Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Skin niso zdrobili

Skunk Anansie bodo na Mars festivalu na Gospodarskem razstavišču nastopili poleg Žurnal24 main
Pevka Skin o bendu, jezi, težkem otroštvu in koncertu v Ljubljani.

Glavna zvezda Mars festivala 27. maja bo znana britanska zasedba Skunk Anansie, ki smo jo lahko slišali tudi v filmu z oskarjem nagrajene režiserke Kathryn Bigelow Zadnji dnevi, v katerem je pevka Skin navdušila z močjo svojega glasu.

Ste še vedno tako jezni, kot ste bili pred osmimi leti?
Ljudje o nas radi mislijo, da smo utelešenje jeze in besa, a smo v resnici dokaj nežna skupina ljudi. Smo strastni, vendar verjamemo, da je jeza brez razloga neumna.

Kdo je predlagal, da se spet združite?
Vse se je začelo, ko je menedžer organiziral srečanje benda in založbe, ki je želela izdati album največjih hitov, to pa se je potem razvilo v vnovično združitev skupine.

Zakaj ste leta 2001 razpadli?
Nismo se več zabavali. Če predolgo ostaneš v določeni situaciji, lahko sčasoma postane dolgočasno. Premor, ki smo ga naredili, je bil dobra odločitev, saj smo izkusili nove stvari. Stari Skunk Anansie je bil malo klavstrofobičen, novi pa je popolnoma svež.

Bo združitev kratkoročna?
V starih časih smo mislili, da bomo obstajali za vedno, nato pa smo razpadli, kar je bila za nas dobra lekcija. Zdaj načrtujemo kratkoročno.

Katera pesem skupine je za vas najbolj osebna?
Karkoli napišemo, pa naj gre za politiko, ljubezen ali zabavo, napišemo iz lastnih izkušenj in perspektive. Smo zelo samozavestni, kar se tiče našega pisanja, če začneš pisati o izkušnjah nekoga drugega, pa se ne obnese, kar smo izkusili tudi sami.

Ste imeli težavno otroštvo?
Prihajam iz neverjetno revne družine, v 80. letih pa je bilo tudi veliko uporov, zato je bilo v tistih časih vse izjemno težko. Poznali nismo ničesar, kar bi bilo lepo, kar je seveda vplivalo name in še vedno vpliva. Odraščanje v kraju, kot je Brixton, res loči moške od dečkov in te prisili v to, da se postaviš zase, ker te v nasprotnem primeru zdrobijo.

Svojo glasbo opisujete kot feministični bes. Kako je biti edina ženska v bendu?
Temu ne namenjam velike pozornosti. Smo bend, in to moraš živeti, da vidiš, kako je.

Kaj mislite o britanskih skupinah, ki so se pojavile v zadnjih letih, na primer Arctic Monkeys?
Moj najljubši bend, ki je nastal v zadnjem času, je Band of Skulls, med elektronskimi pa mi je res všeč Martin Buttrich in njegov Crash Test.

Lahko rečemo, da so vas Zadnji dnevi Kathryn Bigelow v 90. letih naredili še slavnejše?
V tistih časih se je dogajalo veliko stvari, ampak verjetno da, tako kot tudi delo modela ali DJ, je tudi tudi to del stvari, ki jih počnem.

V Sloveniji ste prvič. Katere pesmi boste zagotovo igrali?
Obožujemo festivale in smo na njih tudi zelo dobri. Igrali bomo vse največje hite, zato ga ne smete zamuditi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.