Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Škotska v boju za Hobita

Škotska naj bi spominjala na Tolkienov Srednji svet. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Britanski časopisi poročajo, da si Škotska močno želi, da bi tam posneli nov Tolkienov film Hobit. Škotska pokrajina naj bi bila več kot primerna za snemanje, saj močno spominja na Srednji svet.

Škotski časopis Herald poroča, da so tako igralci kot ustvarjalci filma Hobit več kot navdušeni nad dejstvom, da bi nov film posneli na Škotskem. Zdaj mora škotsko podeželje prepričati le še režiserja Petra Jacksona, ki še vedno izbira lokacije za snemanje.

 

"Škotska je zelo privlačna za snemanje filmov, zato močno upamo, da se bo gospod Jackson odločil za našo deželo. Snemanje bi zelo pripomoglo k razvoju naše filmske industrije," je povedal tiskovni predstavnik škotske vlade.

 

Gospodar prstanov Billy Boyd in Dominic Monaghan | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Hobit brez hobitov iz Gospodarja

Željo po snemanju na Škotskem je izrazil tudi škotski igralec Billy Boyd, ki je v trilogiji Gospodar prstanov upodobil hobita Pippina.

 

Boyd pravi, da bi si tudi sam želel sodelovati v filmu, a ker zgodba ne vključuje hobitov, ki so zaigrali v trilogiji, se mu želja morda ne bo uresničila. "Vseeno upam, da bo Peter znal najti vlogo tudi za nas hobite. Morda bi lahko v kakšnem prizoru igrali svoje očete," upa Boyd.

 

Kot je znano vsem Tolkienovim ljubiteljem, se Hobit odvija 60 let pred dogodki v Gospodarju prstanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.