Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Skrivnostni neznani svet Dekamerona

Predstava traja 1 uro in 50 minut in nima odmora. (Foto: Barbara Čeferin, MGL Lj Žurnal24 main
Po uprizoritvah v naši prestolnici, je komični muzikal dosegel tudi druge kraje. Nocoj ob19.30 ga tako lahko ujamete v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici.

Deset mladih ljudi – sedem žensk in trije moški, ki se med seboj ne poznajo – se pred najnovejšo smrtonosno pandemsko gripo zateče v zapuščeno vas Dekameron, v kateri mobilniki, računalniki in satelitska navigacija ne delujejo. Kmalu ugotovijo, da je njihovo zavetje nekdanje gledališče, ki v temačnih kotih skriva kostume, scenografijo in tudi glasbenike. Tako začnejo odkrivati svet igre in teatra. Vsak dan si izberejo témo in jo uprizorijo pod vodstvom tistega, ki je tisti dan režiser. Iskre simpatije med njimi se razplamtijo v srečne, pa tudi neuslišane ljubezni, igra teles in dotikov prebudi v njih slo in strast, ki jih tako prevzame, da pozabijo na obup, strah pred boleznijo in smrtjo.

Očarani drug nad drugim in nad igro, ki jih skozi solze in smeh osvobaja ter jih sooča s pristno človeškostjo, se na koncu sprašujejo, ali si sploh še želijo vrnitve v tehnološko visoko razviti svet.

Cena vstopnice je od 14 do 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.