Magazin > Film & Glasba & TV
134 ogledov

Skupini Tabu se je pridružila Eva

Skupina Tabu je razkrila, da bo Tino Marinšek zamenjala Eva Beus.

"Pred vrati v TABU ležita dva para velikih čevljev. Tako Nina kot Tina sta v svojem Tabu obdobju postali ikoni slovenske glasbe. Kot dami pred njo, tudi Eva ne bo obuvala tujih čevljev, temveč bo na pustolovščino stopila v svojem koraku in na svoj način. Fantje Tabuja verjamemo vanjo brez kančka dvoma in prepričani smo, da bo s svojo iskrenostjo, srčnostjo in glasom postala tudi prijeten del vas," je skupina Tabu na Facebooku najavila svojo novo članico, Evo Beus, ki bo zamenjala Tino Marinšek, ki je skupino zapustila pred nekaj dnevi.

Kdo je Eva?

Eva je bila rojena v umetniško družino. "Mama glasbenica ji je položila v uho melodije, oče slikar pa čut za estetiko. S petimi leti je spoznala svet glasbe in plesa, violina je bila njena spremljevalka od 6 leta pa vse do sedeža v godalnem orkestru. Pri dvanajstih letih je Eva odkrila svoj glas in začela ekperimentirati z njim v domači kleti, pri petnajstih pa je začutila prve sladkosti odra z bendom Pustmekrichat in od takrat je njeno življenje zapisano glasbi. S šestnajstimi leti je sprejela pogumno odločitev in se podala na samostojno življenjsko pot. Leto in pol se je preživljala kot ulični glasbenik, spoznala ljudi vseh vetrov in oblik, in kasneje na svoji pisani glasbeni poti sodelovala z različnimi glasbeniki, okušala glasbo v vseh njenih okusih; blues, jazz, reggae, rockabilly, pa vse do psyhadelic in stoner rocka, soula, odprta je bila za vse, kar je ušesu prijetno. Sodelovala je v mnogih zasedbah (Boobjail, Shaking Roots, For Tease ...) ter glasbenih projektih v Sloveniji in tudi preko meja,“ so o Evi še zapisali na Facebooku in dodali, da je mladenka "popoln paketek vsega, kar ima Tabu rad in potrebuje.“ "Zdaj je naša in zdaj je vaša,“ še pravijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.