Magazin > Film & Glasba & TV
55 ogledov

Sladka jazzovska odvisnost

Tia Fuller Petra Cvelbar
V Cankarjevem domu si v sklopu 52. Jazzovskega festivala Ljubljana vse do 19. julija lahko ogledate jazzovsko foto razstavo Petre Cvelbar po izboru Žige Koritnika.

Jazzovska fotografija je že davno tega prenehala biti zgolj žanr, ki povzema, prenaša, beleži, dokumentira in se gre svojo dodatno umetnost – v aktualnem jeziku bi najbrž rekli, da muzikam dodaja vrednost. Seveda so vsi našteti atributi – poleg stremljenja k nekemu posebnemu načinu življenja – prvi in osnovni pogoj jazzovske fotografije, toda za kaj več je potreben odmik, lahko bi mu rekli celo odmik od golega jazza.

Petra Cvelbar ga je v izjemno kratkem času opravila suvereno in z redko nonšalanco. Kaj takega lahko postori zgolj oseba z ljubeznijo. In medtem ko med množico, ki fotografira, pogostoma najdemo osebke s fascinacijo nad nastopajočo figuro, se Petra vpisuje med tiste vse preredke, ki ljubijo glasbo, godbo, muziko kot takšno in se šele zatem približajo nastopajoči figuri. S tem je v odločilni prednosti, ki odlikuje najboljše – tiste s posluhom.

Vstop v Malo galerijo, kjer bo razstava na ogled do 19. julija, je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.