Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

"Slakonja iskal izgovore"

Zadetek v petek TV3 Medias
Direktor TV3 Medias trdi, da so se s Klemnom Slakonjo dogovarjali za rešitve pri snemanju oddaje. Zato jih je njegova odpoved presenetila.

Direktor TV3 Medias Bojan Umer se je odzval na nedavno poročanje, da se Klemen Slakonja z ekipo, s katero je na TV3 Medias ustvarjal oddajo Zadetek v petek, seli na Pop TV.

V sporočilu je zapisal, da jih je novica o njegovi odpovedi presenetila in obenem razočarala. "Vsekakor nas je presenetila novica o odpovedi pogodbe s strani Klemna Slakonje, ki je dejansko poleti začel iskati izgovore za prenehanje njegovega sodelovanja v naši oddaji Zadetek v petek. Glavni vzrok, ki ga je navajal, je bilo njegovo dodatno, preveliko angažiranje v projektih, ki si jih je namenil za jesen, ne glede na to, da je imel obveznosti do naše TV-hiše," je zapisal Umer.

Dodal je še, da so se na skupnem sestanku julija dogovorili, kako in kaj naprej ter se lotili iskanja rešitev, ki bi Slakonji olajšala snemanja serije nadaljnjih oddaj, ki naj bi se zaključile z zadnjo 27. decembra, ko bi Klemen srečnemu nagrajencu med božično-novoletnimi prazniki podelil popolnoma opremljeno stanovanje v Ljubljani.

"Vsem zahtevam smo ugodili"

Klemen je izpostavil tudi nekaj novih želja, za katere so se, po besedah Umerja, dogovorili, da se bodo realizirale v mejah zmožnosti. Ena od teh je bila tudi slovenska publika na snemanjih v beograjskih studiih in to so mu tudi priskrbeli.

"Že po slabem tednu je zahteval dodatne, nove pogoje in predvsem višji honorar. Vseskozi pa sta s scenaristom Biziljem (producent oddaje Zadetek v petek Bine Bizilj, op. a.) zatrjevala, da Klemen žal nima časa snemati oddaje, ker je prezaseden, zato nas je nadvse razočarala novica o tihem prebegu dela 'zunanje' ekipe, ki je botrovala 'nespodobnemu povabilu' Branka Čakarmiša s Pop TV in to kljub še vedno veljavni Klemnovi pogodbi," je povedal Umer.

Zahtevajo povračilo poslovne izgube

Dvanajstega avgusta so prejeli Klemnovo pisno odpoved pogodbe, ki je bila praktično v enem stavku. Zadevo so že predali pravni službi.

"Vsekakor je naša zahteva, da nam Slakonja povrne poslovno izgubo, kar pa nedvomno ne bo popravilo storjene škode in grenkobnega priokusa njegovega dejanja in dejanja scenarista Bizilja. Ko ni nihče verjel v njiju, kot tudi nihče ni dal priložnosti Goranu in Mariu (Žile in Baja), smo bili očitno več kot dobra odskočna deska. To bo vsekakor vsem v opomin, da očitno v Sloveniji tudi v medijskih vodah ne veljajo pravila, kaj šele ferplej," je zaključil Umer.

Kaj na vse skupaj pravi Slakonja, ni znano, ker nam ga še vedno ni uspelo priklicati.

Komentarjev 5
  • Kaja Kretič 22:40 20.avgust 2013.

    sram te bodi!

  • Kaja Kretič 22:38 20.avgust 2013.

    kok me jezi, da povsod pišejo da je Klemen dal odpoved itd..pa ga s tem še pljuvajo..ja res je dal odpoved..noben pa ne da v naslov, da je ravno na tak način dal odpoved tudi BINE BIZILJ, IN ŽILE IN ...prikaži večN BAJA... ravno tako so šli na pop tv...vsi pa samo klemna pljuvajo... Klemen je zame še vedno idol...res da se j s tem malce za****l..to pa še ne pomeni da je slaba oseba... moje mnenje pač

  • LJ24 10:28 20.avgust 2013.

    Zakulisje v medijih je hujše od kurbišča. Da o Čakarmišu ne zgubljamo besed. Na vse manj gledanih tv šovih glumi dobrega strička, v resnici pa je....