Magazin > Film & Glasba & TV
173 ogledov

Slepi prijatelji so ga odvračali od šova

Zmenek na slepo Planet TV
Jure Srebrović, ki je v zadnji oddaji šova Zmenek na slepo iskal ljubezen, nam je povedal, kako je kot slepi doživljal nastop v šovu.

Kako bi opisali izkušnjo v šovu, čeprav so vsi zmenki za vas slepi?
To je bila nepozabna izkušnja, predvsem zato, ker sem lahko izkusil, kako videči sprejemajo temo. Zelo mi je bilo všeč tudi to, da sem bil sploh sprejet v oddajo in da sem imel enake možnosti kot ostali.

V oddaji ste rekli, da ste hoteli biti na istem. Ste občutili to?
Mogoče sem bil pri nekaterih stvareh celo v prednosti, saj sem se v temnici bolje znašel. Bil sem jim enak, če ne celo v prednosti.

Na koncu oddaje ste rekli, da vam zdaj več nihče ne more reči, da ste šli v to zaman. Kdo vas je odvračal od sodelovanja v šovu?
Nekateri slepi prijatelji so bili skeptični, kako se bo to obneslo, ko bo dekle ugotovilo, da sem slep. Videči prijatelji pa so to lepo sprejeli in so bili veseli zame.

Kako so se odzvali slepi prijatelji, ko ste jim povedali, da je Natalija prišla na balkon?
Ljudem, ki so bili skeptični, sploh nisem hotel povedati razpleta. Hotel sem, da bi videli sami v oddaji, da bi sami videli, kako lepo me je Natalija sprejela. Zlobnim jezikom nisem povedal.

Aniki ste povedali zgodbo o paraplegiku. Je to vaš preizkus, da vidite, kakšno je dekle, ali je ta zgodba resnična?
Imam dva prijatelja, eden je v društvu paraplegikov, drugi pa sicer hodi, a je zelo slaboviden in je imel težko prometno nesrečo. Od obeh sem slišal, da so ju dekleta zapustila zaradi njunega stanja, pri Aniki pa sem ti dve zgodbi združil v eno.
Ste ji to povedali spontano, ali ste jo hoteli preizkusiti?
Spontano, saj mi je pred tem povedala, da je večkrat ona tista, ki prekine razmerje. Potem sem predvideval, da jih je zapustila že veliko.

Ko je Natalija prišla na balkon, ste rekli, da se vam je povrnilo zaupanje v dekleta. Ste prej imeli veliko slabih izkušenj?
Ja, precej. Večina deklet, ki vidijo, si želi samo poizkusiti, kako je biti s slepim. Mene je na ta način zapustilo kar precej deklet. Največ slepih si najde slepe partnerje, a jaz sem tudi v oddaji povedal, da si želim videče dekle.

Slepega dekleta ne bi imeli?
Če le lahko izbiram, bi raje imel videčo, a bi hodil tudi s slepo, če bi se vanjo zaljubil.

Pri čem sta zdaj z Natalijo, se je razvilo kaj več kot le prijateljstvo?
Zaenkrat sva samo prijatelja.

Ste kaj razočarani nad tem?
Glede na to, da so nam fantom vsa dekleta že prvi dan povedala pri čem smo, kaj več sploh nismo pričakovali. Ker so že takoj na skupinskem zmenku rekle, da dlje od prijateljstva ne bodo šle.

Kako sicer izgledajo vaši zmenki, kako spoznate dekle?
Včasih sem jih veliko spoznal preko telefona, zdaj pa veliko vlogo igra Facebook in računalnik, ki mi prebere pogovore. A v ta robotski glas se težje zaljubiš, zato smo kar se tega tiče slepi na slabšem, kot smo bili v času, ko še ni bilo računalniške komunikacije.

V oddaji ste povedali, da vozite motor. Kako se tega lotite?
Vozim se okrog hiše, imamo malo večje dvorišče in cesto, ki od naše hiše vodi le še k našemu sosedu. Že od majhnega sem bi nor na motorje in pri 12 letih mi ga je oče tudi kupil. Najprej me je vozil on, kasneje sem se pa okoli hiše naučil voziti sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.