Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Slovenci izviseli

Miha Hočevar ni prejel MTV nagrade. Žurnal24 main
Med zmagovalci prvih regionalnih Gorki list MTV Movie Awards ni bilo Slovencev. Veliki zmagovalec je film Montevideo, Bog te video.

Nocoj so bile prvič podeljene regionalne Gorki list MTV Movie Awards. Podelitev se je odvijala v gledališču Madlenijanum v Beogradu. Film Dragana Bjelogrlića, ki je že pred podelitvijo samozavestno razglašal, da bodo zmagali, "Montevideo, Bog te video" je veliki zmagovalec, saj je zmagal v vseh treh kategorijah. Z vašimi glasovi je bil film izbran za najboljši film v regiji, igralca Miloš Biković in Nina Janković pa sta bila izbrana za najboljšega igralca in igralko.

Biković je bil tako ganjen, da je v zahvalnem govoru pozabil, kaj je želel povedati. "Ker so na tej podelitvi vsi duhoviti, sem se nekaj spomnil tudi sam, ampak sem pozabil, kaj sem hotel povedati."  

Med nominiranci tudi Slovenci

Nominiranci za najboljši film: Gremo mi po svoje (Slovenija)
Tilva Roš (Srbija)
Montevideo, Bog te video (Srbija)
Šuma Summarum (Hrvaška)
Majki (Makedonija) Nominiranci za najboljšo igralko: Marija Škaričić (Majke asfalta)
Iva Kranjc (Besa)
Nina Janković (Montevideo, Bog te video)
Lucija Šerbedžija (Sedamdeset i dva dana)
Branka Katić (Žena sa slomljenim nosem) Nominiranci za najboljšega igralca: Jurij Zrnec (Gremo mi po svoje)
Leon Lučev (Na putu)
Nikoli Rakočeviću (Šišanje)
Miloš Biković (Montevideo, Bog te video)
Petar Strugar (Montevideo, Bog te video)

Od slovenskih igralcev in filmskih ustvarjalcev so se za kipce potegovali Jurij Zrnec za vlogo v Gremo mi po svoje, ki na podelitev ni prišel, mladinska komedija Gremo mi po svoje režiserja Mihe Hočevarja, ki bi, če ne ni bil zadržan na snemanju, v Beograd sicer prišel, in Iva Krajnc za vlogo v koprodukciji Besa, ki je na podelitev nagrad prišla v spremstvu partnerja Aljoše Bagole.

Iva je na podelitvi nosila siv pajac znamke Celine, laboutinke in torbico Marjete Grošelj. Kot nam je pred podelitvijo zaupala, na zmago ni računala, ker manjša država prinese manj glasov.

Voditeljica podelitve je bila Ida Prester, eden izmed najpopularnejših TV obrazov mlade generacije, širši publiki poznana kot voditeljica MTV oddaje Hitorama in dobitnica MTV Best Regional Act nagrade za leto 2009, ki jo je osvojila s svojo skupino Lollobrigida. Za glasbeno popestritev podelitve pa so poskrbeli Aleksandra Kovač, popularna hrvaška pop zasedba Jinx, makedonska skupina Bei the Fish in pop princesa Karolina Gočeva.

 Nagrade so podeljevali igralka in voditeljica Katarina Čas ter igralca Gordan Kičić in Stefan Kapičić. V imenu znamke Gorki list bo nagrado podelil tudi Vojin Đorđević, direktor Grenkog lista licenciranje d.o.o.

 

Opaženi tudi v tujini
Iva Kranjc si je nominacijo/nagrado prislužila za vlogo učiteljice Lee v filmu Besa Srđana Karanovića. Igralka je na lanskem niškem filmskem festivalu za omenjeno vlogo dobila priznanje za tujega igralca in nagrado srbske sekcije Mednarodnega združenja filmskih kritikov (FIPRESCI) ter si med pohvalami in priznanji prislužila tudi primerjavo z mlado Nicole Kidman.

Na podelitvi smo opazili tudi Ulo Furlan in Neisho.

Miha Hočevar je za film Gremo mi po svoje, najbolj gledan film lanskega leta, letos prejel viktorja za posebne dosežke.

Jurij Zrnec pa si je nominacijo za najboljšega igralca regije prislužil za vlogo v omenjenem Hočevarjevem filmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.