Magazin > Film & Glasba & TV
378 ogledov

Stray Train: Slovenci na odru z bendoma Nickelback in Scorpions

Stray Train
1/3
Nika Brunet
Velikanski uspeh ljubljanske zasedbe, ki je v treh letih delovanja izdala že dva albuma.

Slovenski blues rock senzaciji, ki je pred dobrim letom dobesedno začarala koncertno publiko na evropski turneji, je uspelo to, o čemer verjetno sanja vsak glasbenik.

Po odličnih kritikah njihovih koncertov in dveh izdanih albumih v komaj treh letih delovanja so v tujini prepoznali njihov potencial.

Iz Slovenije tako očitno prihaja nov odličen izvozni artikel, kot pri nas radi poimenujemo tovrstne uspehe.

Stray Train so bili namreč izbrani, da odprejo dva stadionska koncertna večera pred mednarodnimi rock zvezdami Nickelback. Tako bodo 21. maja na stadionu Olympissky, ki sprejme 35 tisoč ljudi, nastopili v Moskvi, dva dni kasneje pa še v St. Petersburgu.

Stray Train | Avtor: Nika Brunet Nika Brunet

Stray Train To morate slišati Magazin Stray Train: "Prvo pravilo je bilo, da smo telefone puščali v hotelu" Stray Train Na turneji Magazin Stray Train: 45 dni, 41 koncertov v 12 evropskih državah

"Stray Train so eni redkih v današnjem času, pri katerih dobiš v živo točno to, kar dobiš na posnetkih. Večina izvajalcev je danes namreč 'virtualna' in težko poustvarjajo svojo glasbo na koncertnih odrih. V primeru Stray Train pa gre za bend, ki v celoti zadosti pričakovanjem tudi v živo," je svojo odločitev pojasnila koncertna agencija Alpha Omega iz Italije, ki je oba benda tudi povezala.

Nickelback so v bogati glasbeni karieri nanizali številne rock uspešnice in že vrsto let polnijo stadione po vsem svetu. Poleg številnih glasbenih nagrad, ki so jih prejeli, in hitov, ki jih pogosto slišimo tudi na naših radijskih valovih (How You Remind Me, Photograph, Rockstar in mnogih drugih) so uradno 11. na lestvici glasbeno najbolj prodajanih tovrstnih bendov na svetu.

Pri izbiri skupin, ki jih spremljajo na stadionskih koncertih, so še posebej izbirčni. Tokrat so se ob zadnjema albumu in istoimenski turneji Feed The Machine odločili za slovenski kolektiv, ki ga je sicer za 'odkritje leta' že 2016 razglasila nemška revija Rock It.

Stray Train To morate slišati Magazin Stray Train: To morate slišati, tudi pri nas je še upanje za glasbo

Pred odhodom v Rusijo se bodo Stray Train predstavili še v Srbiji in sicer s koncertoma v Novem Sadu in Beogradu 17. oziroma 18. maja.

Ob prihodu iz Srbije in Rusije pa čaka blues rock poslastica tudi slovensko publiko. V ljubljanskih Stožicah bodo namreč otvorili koncert legendarnega nemškega benda Scorpions.

Na odru pa jih lahko ujamete tudi na tradicionalni prireditvi Pivo in cvetje v Laškem 12. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.