Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Slovenci tudi pomagajo

Branko Črnac Tusto Arhiv skupine
Pomoč hrvaški legendi. Dobrodelni koncert za pevca Kud Idijotov.

V podporo Branku Črnacu Tusti, pevcu hrvaške skupine Kud Idijoti, se bodo nocoj ob 21.30 na dobrodelnem koncertu na Metelkovi zbrale slovenske skupine Demolition Group, Lolita, Incurabili, Malo Morgen, Disdrug This Fuck in Gužva u bajt. Tusta je na glasbeni sceni že več kot 25 let, marsikdo pa ne ve, da je hudo bolan – po uspešni bitki z rakom na grlu se zdaj bojuje z rakom na pljučih. Prispevki so prostovoljni.

Člani skupine čakajo na Tusto
Kud Idijoti so nastali leta 1981 v Pulju na Hrvaškem in veljajo za enega od najpopularnejših punk bendov nekdanje Jugoslavije. Prvi album so izdali leta 1986, do danes pa so jih nanizali že 18; med drugim Bolje izdati ploču nego prijatelja (1987), Tako je govorio Zaratusta (1993) in Istra ti materina (1995). “Kud Idijoti iz dejavne faze prehajajo v fazo hibernacije. Odpovedujemo vse nadaljnje dejavnosti in nastope. Spremljali bomo razvoj Tustovega okrevanja in se v skladu s tem odločali o bodočih akcijah,” je na uradni spletni strani zapisal vodja benda Sale Veruda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.