Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Slovenija bo nastopila v drugem polfinalu

scena 14.05.13. hannah mancini, foto: Dennis Stachel (EBU) Dennis Stachel (EBU)
Znano je, v katerem vrstnem redu bodo nastopile države na letošnji Evroviziji.

Pred nekaj trenutki so na Danskem izžrebali vrstni red, po katerem bo nastopilo 37 evropskih držav, ki so potrdile svoj nastop na Evroviziji. Največje glasbeno tekmovanje v Evropi bo 6., 8. in 10. maja v danskem Københavnu.

V prvem polfinalnem večeru se bo pomerilo 16 držav, v drugem pa 15. Slovenski predstavnik, ki do tega trenutka še ni izbran, bo nastopil v drugem večeru, in sicer 12. po vrsti.

Letos se je prvič zgodilo, da so polfinala razdelili na polovice. V prvi polovici prvega večera bodo nastopile Švedska, Albanija, Islandija, Rusija, Latvija, Azerbajdžan, Armenija in Estonija, v drugi polovici prvega večera pa Belgija, Madžarska, Moldavija, Črna gora, San Marino, Portugalska, Ukrajina in Nizozemska.

Dva dni kasneje, 8. maja, bodo v prvi polovici nastopili Norveška, Izrael, Gruzija, Avstrija, Litva, Poljska in Malta, v drugem delu večera pa Makedonija, Finska, Irska, Romunija, Slovenija, Belorusija, Grčija in Švica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.