Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Slovenija gre na Eurosong!

Hannah Mancini EPA
"Slovenija se bo udeležila izbora za pesem Evrovizije 2014 na Danskem!“ je na Twitterju sporočila RTVS.

RTV Slovenija je sprejela odločitev, da se bomo Evrovizije udeležili tudi letos.

"Po preverjanju zanimanja za projekt Pesem Evrovizije 2014 med oglaševalci in na podlagi dejstva, da so programske vsebine, povezane z izborom pesmi Evrovizije, visoko na lestvici priljubljenosti med poslušalci in gledalci, se je RTV Slovenija odločila, da se tekmovanja udeleži tudi v letu 2014."

Nacionalka je z odločitvijo dolgo odlašala. Odločiti bi se morala že 7. januarja, a so se z Evropsko radiotelevizijsko zvezo dogovorili, da odločitev prestavijo na 17. januar.

Razlog za zavlačevanje je bil finančne narave. "RTV Slovenija bo svojo dokončno odločitev o sodelovanju na Pesmi Evrovizije 2014 glede na finančne možnosti in izkazan interes pokrovitelja sprejela najpozneje 17. januarja, saj je 20. januarja v Københavnu žrebanje vrstnega reda sodelujočih držav na letošnjem evrovizijskem tekmovanju," so za nas povedali v začetku meseca.

Nastop stane ...

Kako bodo izbirali predstavnika, bodo sporočili naknadno. Na odgovor, koliko pokroviteljev jim je uspelo zbrati, pa še čakamo.

Stroški Eurosonga niso nizki. Vključujejo plačilo udeležbe, ki znaša skoraj polovico vseh stroškov, plačilo najema komentatorske kabine, potne stroške za zunanje in redne sodelavce (letalske karte, plačilo hotela, dnevnice) ter honorarje (kostumograf, plesalci, koreograf, spremljevalne pevke, prevajalci, avtorji glasbe, aranžmaja, izvajalka glasbe in honorarji za izdelavo videospota). "Zato pa vsaka sodelujoča država pridobi pravico do neposrednega prenosa vseh delov tekmovanja za pesem Evrovizije. Za udeležbo na Eurosongu 2013 so stroški znašali 169.481 evrov."

 

 

Komentarjev 7
  • Oxxo 09:48 18.januar 2014.

    Čas bi že bil, da se od korita umakne tudi PVC Miša.

  • Oxxo 09:46 18.januar 2014.

    Saj bomo "naročniki" oz. prisilno "naročeni" vse plačali... pa čeprav je program RTV Slo za en velik FUJ in FEJ ... = NIČVREDEN... Dnevni "cigu-migu", ki se začne že z iztrošenim in dolgočasnim "Dobro jutro" ter se konča z ...prikaži večz "Odmevi" - vmes pa "ZNOVA".

  • smejka 08:46 18.januar 2014.

    gola potrata...kupite raj kak dober film,ne da se vrtijo kar v krogu eni in isti