Magazin > Film & Glasba & TV
7141 ogledov

Slovenija ima talent: Dobili smo zmagovalca!

slovenija ima talent
1/23
Saša Despot
V finalu se je za 50 tisočakov potegovalo 10 talentov.

Na velikem odru so se Sloveniji in žirantom, Ladu Bizovičarju, Ani Klašnja, Marjetki Vovk in Branku Čakarmišu, predstavili Tjaša Fajdiga, glasbenik Tomica Banfić, pevec inoT, pevka Liana Piltz, pevec Tilen Lotrič, Tim Udovič s twirlingom, pevec Jaša Šaban, pevka Lara Kramberger, plesalka ob drogu Tjaša Dobravec in pevka Vernonika Steiner.

O zmagovalcu so s telefonskim glasovanjem odločali gledalci. Na koncu je slavila Tjaša Dobravec. Po vseh nastopih so sicer razglasili dva superfinalista – tekmovalca, ki sta prejela največ glasov. To je bil poleg Tjaše Tilen Lotrič.

tjaša dobravec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Finale sedme sezone talent šova, ki sta jo vodila Domen Valič in Sašo Stare, se je sicer začel z nastopom Tjaše Fajdiga. Zapela je pesem I will survive pevke Glorie Gaynor. Žiranti so ji namenili stoječe ovacije. "Še en vrhunski nastop, še en korak naprej,“ jo je ocenil Branko in dodal, da upa, da bodo gledalci glasovali za njo. Ana je povedala, da je bil nastop odličen in da odlično komunicira s publiko, Marjetka pa je dejala, da je šov Tjaši dal krila, ki jih je tako dolgo čakala. "Sedaj pa poleti,“ je še izjavila. "Bilo je 'the best',“ pa je povedal Lado.

Naslednji je na oder stopil Tomica Banfić in zapel pesem Cesarica (Oliver Dragojević). Marjetka je po nastopu povedala, da vsi vedno uživamo v njegovem glasu in da je bil nastop zelo lep. Tudi Ana je bila mnenja, da je Tomica vse očaral. "Zanima me, koliko slovenskih src boš odprl s to balado,“ je dejal Branko, Lado pa se je pošalil: "Če bi bil 20 let mlajši in če bi bil punca, bi te vprašal, če imam kaj šans.“

tjaša dobravec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Sledil je nastop plesalke na drogu, Tjaše Dobravec. Nastopila je na spiralastem drogu. Ana je bila tako navdušena, da je stopila na oder in Tjašo objela. "To je bila popolna pravljična točka,“ jo je ocenil Lado. "Ti si umetnica brez primere. /.../ Gledalci, prosim, to je bila zmagovalna točka,“ je izjavila Ana. "Vsakič znova presenetiš, vsakič nekaj novega daš. Odlična si bila,“ je povedala Marjetka, Branko pa je povedal, da je vsakič premikala meje in si tudi zato zasluži zmago.

Nato je bila na vrsti Liana Piltz. Izbrala je pesem pevke Alicie Keys - If I Ain't got you. "Ponosen sem nate, prosim, bodi še ti ponosna nase, ker si upravičeno lahko,“ je dejal Lado. "Vidi se, da si vadila kot budala,“ je povedala Marjetka, Branko pa je opazil, da je Liani zrasla samozavest in dodal, da je bil nastop odličen. "Pravi biser si. Škoda bi bilo, če ne bi dobila novih priložnosti,“ pa jo je ocenila Ana.

Jaša Šaban je za finalni večer izbral pesem skupine Queen – We are the champions. Navdušil je. "Ti nisi moj zlati gumb, ti si moj šampion. Prepričan si, da boš tudi šampion Slovenije,“ je bil vzhičen Branko, Ana pa je pohvalila njegov glas. "Mislim, da je tvoj drugi dom oder. Danes si bil fenomenalen,“ pa je povedala Marjetka, Lado pa je od navdušenja na oder vrgel kos oblačila.

Za njim je na oder stopil Tim Udovič s twirlingom. Ana njegovega nastopa ni mogla prehvaliti. Povedala je, da si zasluži veliko glasov. Marjetka je izjavila, da Tim res obvlada palico in da si verjetno ne predstavljamo, kako težek je tak ples. "Dragi gledalci, velik privilegij je gledati nekaj tako dovršenega,“ je izjavil Lado, Branko pa se je vprašal, ali bo Tim "pokončal“ svojo konkurenco.

Sledil je nastop Lare Kramberger, ki je zapela pesem pevke Rihanna, Love on the brain. "Očeta bo razgnalo od ponosa in prav je tako,“ je dejal Lado, Marjetka pa je povedala, da je bila Larina točka prekrasna. Ana je izpostavila, da bi lahko pozabili, da je stara le 15 let in da ji oder pristaja. "Rodila si se s tem talentom. Odrasti z njim naprej,“ pa je izjavil Branko.

Veronika Steiner je zapela pesem And I Am Telling You I’m Not Going (Jennifer Hudson) in žirante dvignila na noge. "To je bilo vrhunsko. Upam, da so se gledalci zaljubili vate,“ je dejal Branko, Ana pa izjavila, da ima Veronika glas iz vesolja. Z njo se je strinjala tudi Marjetka. "V čast mi je, da sem te lahko danes poslušala,“ je še dodala. "Ta nastop je dal češnjo na vrh mega večeru,“ pa je izjavil Lado.

Nato je bil na vrsti inoT. Zapel je venček različnih pesmi. "Jaz te obožujem,“ je vzdihovala Ana, Lado pa je povedal, da je med nastopom poplesaval. Marjetka je izjavila, da jih je vsakič presenetil. "Ne morem verjeti, da lahko iz enega grla narediš toliko glasov,“ je še povedala. Branko pa je dejal, da misli, da Slovenijo čaka spor s Španijo glede tega, kdo bo zaščitil ta glas.

Kot zadnji je na oder stopil Tilen Lotrič. Izbral je pesem Silvestrski poljub (Alfi Nipič). "Najboljši možen zaključek finala. Zame si ti  zmagovalec,“ je njegov nastop ocenila Marjetka, Ana pa je povedala, da se ob Tilnovem petju spomni, kako lepo je življenje. "Čestitam ti ob zelo verjetni zmagi,“ pa je Lado čestital Marjetki, ki je Tilnu namenila zlati gumb.

 

Komentarjev 1
  • mizimazi 06:25 24.december 2018.

    Caka-namiseva kuhna....