Magazin > Film & Glasba & TV
12600 ogledov

Slovenije ne bo na Evroviziji!

RTV Saša Despot
Kaj je razlog?

Kljub temu, da so v preteklosi naši izvajalci na otroški Evroviziji dosegali lepe uspehe, leta 2015 je Lina Kuduzović (na fotografiji) dosegla celo tretje mesto, pa RTV Slovenija letos na tekmovanje ne bo poslala slovenskega predstavnika. Na odgovor, kaj je glavni razlog za to odločitev, je odgovorila le: "RTV Slovenija tudi v letošnjem Programsko-poslovnem načrtu ni predvidela sodelovanja na tekmovanju Pesem Evrovizije za otroke." Nam je pa situacijo pojasnil glasbenik in glasbeni producent Raay, ki je na otroški Evroviziji že imel dve svoji varovanki, Lino in Ulo Ložar.

Lina Kuduzović | Avtor: Youtube Youtube

"Dve leti je TV Slovenija sodelovala in imela svoja predstavnika. Obakrat je naneslo, da sta bili to moji varovanki. Ula je bila prvo leto izbrana na internih avdicijah, drugo leto pa je bil razpis in predizbor, ki se je odvijal v oddaji Vikend paket, in na katerem je zmagala Lina. Leto po tem pa se je TV Slovenija odločila, da ne bodo več sodelovali. Moje mnenje je, da razlog tiči v tem, da se je spremenila ura prenosa. Prej je bila otroška Evrovizija zvečer in so jo lahko predvajali kot televizijsko oddajo, zadnja leta pa je prenos popoldne, kar za televizijo verjetno ni tako zanimivo. A to so le moja predvidevanja. Vendar to ni novost, Slovenija na otroški Evroviziji ne sodeluje že od leta 2015, torej bo letos četrto leto. Lahko pa povem, da je bilo tiste dve leti, ko smo se jo udeležili, super in lepo doživetje, sploh za mlade izvajalce, ki jim to predstavlja neko vzpodbudo," je situacijo pojasnil Raay.  

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 13
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 18:41 11.junij 2019.

    zaprite to gnilo rtvs

  • peromornar 14:40 11.junij 2019.

    Otroci naj pojejo, ta sprevrženi show "odraslih" (daleč od odraslih) pa lepo ignorirajjte. Aja, potem pa "naša" razrezana gospa ne bi imela dodatnega zaslužka.

  • leonardo 13:49 11.junij 2019.

    Vsekakor bi morala Slovenija ukiniti tudi Evrovizijo za odrasle. Škoda denarja! Za ta denar bi lahko naredili kakšno pametno oddajo!