Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Slovenska popevka 2007 je pesem Naravne sile

Žirijo je prepričala Damjana Golavšek. Žurnal24 main
Na izboru Slovenska popevka je strokovna komisija za najboljšo skladbo razglasila pesem Naravne sile v izvedbi Damjane Golavšek.

Nostalgija, prežeta s pravšnjo mero humorja, ki sta jo z odra med gledalce in poslušalce podajala voditelja Bernarda Žarn in Janez Škof, je bila rdeča nit letošnje jubilejne 45. Slovenske popevke, ki se je odvijala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. 45 let je namreč minilo od takrat, ko je davnega leta 1962 prvič na zmagovalnem odru s svojo Mandolino stal Stane Mancini, sicer pa je bila letošnja popevka 32. po vrsti oziroma jubilejna deseta, po letu 1998, ko se je RTV odločila, da po nekaj letih premora prereže gordijski vozel in znova podpre mlade glasbene izvajalce.


Eva Černe je najbolj ugajala občinstvu. © Dejan Mijovič

 
Mladost in zrelost sta si roke podajali tudi na letošnji popevki, saj so se na odru zvrstili tako veterani kot tudi štiri debitantke. Med njimi je bila najuspešnejša mlada, a že izkušena pevka Eva Černe , ki je že zmagala tudi v Bitki talentov in le za las prepustila zmago Alenki Gotar na letošnji Emi. Eva je imela, po mnenju televizijskih gledalcev in radijskih poslušalcev, ki so ji namenili kar 2415 telefonskih glasov, najlepšo skladbo letošnje Slovenske popevke in je domov odnesla kipec dečka s piščaljo. Odpela je skladbo Pomlad v mestu, ki sta jo zanjo napisala Boštjan Grabnar (melodija) in Damjana Kenda Hussu (besedilo). Zanimivo je, da je Damjana Kenda Hussu napisala tudi besedilo za popevko Naravne sile, s katero je na koncu osvojila veliko nagrado RTV za najboljšo skladbo v celoti po mnenju strokovne žirije Damjana Golavšek . Obenem pa je bila Hussujeva nagrajena za najboljše besedilo za skladbo Ne računaj name, ki jo je odpela Ylenia . Nagrado za najboljši aranžma je za skladbo Naravne sile prejel Janez Gregorc , za najboljšo izvajalko so razglasili Alenko Godec , za mlado obetavno izvajalko pa Ivo Stanič . Skupaj so na letošnji Slovenski popevki podelili šest nagrad, poleg nagrajenih in že omenjenih izvajalcev ter avtorjev pa smo videli in slišali še Slavka Ivančiča, Kalamare, Rdeče dečke in Edvina Fliserja , skupino Folkrola , Natašo Mihelič, Manco Špik, Andrejo Zupančič, Katrinas in skupino Dežur .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.