Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Slovenska razglednica posneta v Avstriji

Maraaya Facebook
Letošnja razglednica Slovenije za tekmovanje Evrovozija je bila posneta v Avstriji in v Sloveniji. Maraaya je posnela razglednico z lipicanci in tako ohranila slovenski duh.

Na RTV Slovenija nenehno poudarjajo, da je Evrovozija priložnost, da se predstavimo in dokažemo kot mala evropska državica, ki je ne glede na vse svoje dosežke še vedno premalo prepoznavna. A organizatorji letošnje Evrovizije, avstrijska televizija ORF, so se odločili, da bodo razglednice posneli malo v Avstriji, malo v domači državi. "Razglednice so sestavljene iz dveh delov: prvi je posnet v državah udeleženkah, drugi pa v Avstriji. Tudi vse stroške produkcije krije avstrijska televizija,“ pravijo na RTV Slovenija. Velikokrat se je že zgodilo, da so razglednico posameznih držav posneli le v domačem okolju. Takšen pristop je bil leta 2013, ko je Hannah Mencini predstavitveni video posnela v Ljubljani, kjer je bilo predstavljeno dnevno in nočno življenje v mestu.

Kot je povedal Raay, sta imela z Marjetko na voljo veliko različnih scenarijev – od bolj adrenalinskih, do bolj umirjenih. Odločila sta se za razglednico, v kateri so predstavljeni tudi Lipicanci, saj je ta bil "še najbolj slovenski“. Raay opozarja, da je že veliko razglednic bilo posnetih v drugih državah in da ni nujno, da se država v razglednici predstavi s svojimi nacionalnimi lepotami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.