Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Slovenskemu bendu v ZDA obljubljajo sanje

Dreamwalk Arhiv skupine
Dreamwalk. Razkrivamo slovenski bend, ki je podpisal pogodbo z ameriško založbo.

Pred nekaj tedni je v Slovenijo prispel ameriški založnik George Walsh, lastnik založbe Brain Fuse Records, in podpisal pogodbo s slovensko glasbeno skupino, ki ga je najbolj prepričala in ki jo želi v ZDA tržiti kot "novo evropsko atrakcijo". Imena benda ni želel izdati, zdaj pa uradno razkrivamo, da je to alterrock zasedba Dreamwalk, ki pa je kar nekaj let ni bilo na sceni. Pred desetletjem je na domačem terenu požela prve uspehe in pri Multimedia Records izdala album Far Away From L.A. (2001). Videospoti zasedbe so kotirali visoko na videolestvici Videospotnic (Sijaj in Lonely Boy), nominirani so bili za nagrado bumerang, med drugim pa so v Izštekanih z Juretom Longyko izvedli akustični koncert.

Več kot 200 tisoč prenosov

Z drugo ploščo Three Days Later (2004) so se osredotočili na bolj mednarodni zvok in angleški jezik – dogovarjali so se celo z nemško založbo BMG, a na koncu niso našli skupnega jezika. Bend takrat ni odšel na želeno ameriško turnejo, zato se je umaknil s scene. Prav v času hibernacije je na zdaj že ukinjenem mednarodnem glasbenem portalu Download.com med letoma 2006 in 2008 dosegel neverjetnih 200 tisoč prenosov, na alterlestvici pa dela družbo svetovno znanim bendom, kot so Fall Out Boy, Paramore, Silverstein in Underoath.

"Fanovsko pošto smo dobivali od vsepovsod, z vsega sveta, kar nam je vlilo moči, da smo vztrajali in svojo glasbo pošiljali na različne založbe. Po toliko letih vztrajanja se nam je očitno končno nasmehnila sreča v obliki podpore ameriške založbe Brain Fuse Records, ki nas je pripravljena zunaj meja Slovenije stoodstotno podpreti. Čeprav se zaveda, da bi bil naš uspeh praktično čudež, vseeno verjame v bend," je povedal frontman zasedbe Jeremi Slak.

Aprila v studio v München

Danes so pri Dreamwalku v polnem zagonu, saj so s svojim instrumentov obrisali prah ter v enem od ljubljanskim zaklonišč že pridno pišejo in vadijo nove komade, ki jih bodo aprila posneli pri nemškem producentu Yogiju Langu v studiu v Münchnu. Prvi singel s prihajajočega ploščka naj bi zagledal luč sveta že maja. Skupina je v ta namen prenovila tudi svojo stran na Facebooku, uradna spletna stran je še v izdelavi, podprete jih lahko na Facebook.com/DreamwalkMusic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.