Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Slovenski Beg iz zapora

Glavni lik Michael Scofield, kot je predstavljen v videoigri Prison Break. (Foto Žurnal24 main
Videoigro Prison Break je po popularni televizijski seriji ustvarilo slovensko podjetje Zootfly.

Za razvoj svetovno znane videoigre Prison Break, ki je narejena po istoimenski TV seriji (pri nas jo poznamo kot Beg iz zapora), je poskrbelo slovensko podjetje Zootfly. Pri nastajanju igre so svoj glas likom posodili številni igralci iz serije, tudi Wentworth Miller.

 

Sodelovalo kar 40 ljudi

Zootfly je izbralo zdaj že propadlo podjetje Brash Entertainment, ki se ga je ob koncu delovanja držal sloves neplačnika. Da so izbrali Zootfly, je bil odločilen njihov demo za videoigro TimeO. Pri projektu Prison Break je sodelovalo okoli 40 ljudi – od programerjev in animatorjev do grafikov in drugih. Slovenski Zootfly je v sodelovanju z Brash Entertainment napisal tudi osnutek zgodbe. Vmes je posegel tudi lastnik licence serije TV mreža Fox, ki je predelal in dodelal nekatere segmente.

 

Vedno iščejo nove ljudi

“Kontaktirali smo vse ključne igralce prve sezone Prison Breaka. Da uporabiš nekega človeka, moraš namrečimeti pogodbo z njim osebno. Z nekaterimi se nam ni uspelo dogovoriti, tako da smo bili prisiljeni napraviti povsem drugačne like. Prav vsi, s katerimi smo se uspeli dogovoriti, pa so posodili tudi svoj glas in bili za to dobro plačani,” je za revijo Joker povedal Matevž Štular iz Zootflyja ter dodal, da pri njihovem podjetju vedno iščejo nove, nadarjene in zagnane ljudi, za katere pa ni nujno, da so mladci, čeprav je povprečna starost res precej nizka.

 

Več o podjetju si lahko preberete na Zootfly.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.