Magazin > Film & Glasba & TV
109 ogledov

Slovenski bend dobil dovoljenje Depeche Moda

NON Arhiv skupine
Ne zgodi se pogosto, da slovenska skupina izda priredbo tako znane svetovne skupine kot so Depeche Mode in to z njihovim dovoljenjem.

"Not Everything Is Made In China" je prvi album, ki ga je skupina NON izdala v angleščini, pred dobrima dvema letoma. Fantje so se projekta lotili zelo resno, kar dokazuje tudi snemanje videospotov za skladbi "3rd" in "Gender Changer" z mednarodno filmsko ekipo. Single, ki ga je skupina hranila za zadnji single s plošče, pa je pesem "It's No Good", njihova verzija pesmi slovite skupine Depeche Mode.

NON so za izdajo skladbe dobili dovoljenje od Martina Gora, oziroma njegovega izdajatelja. Videospot za pesem "It's No Good" so posneli na različnih lokacijah (na koncertu na Hipodromu Stožice, v Križankah in na Schengenfestu 2009. Režijo je prevzel znani slovenski režiser Miha Knific, ki je zanje posnel spot tudi za skladbo "Gender Changer" in s katerim je požel odobravanje tako pri nas kot v tujini. Tako ta skladba kot tudi druge s plošče dokazujejo, da skupina spada med zrele zasedbe na svetovni ravni.

Velika čast za skupino NON je bilo povabilo na nastop pred slovitimi The Killers, ko so ti nastopali na hipodromu v Stožicah v Ljubljani pred več kot 20.000-glavo množico. S tem koncertom so NON lahko predstavili svojo glasbo širši množici in njen odziv je bil res neverjeten. Skupina je takrat dokazala, da spada v sam vrh slovenske progresivne glasbene scene in da lahko nastopa tudi pred drugimi velikimi imeni svetovnega formata, kot so Kosheen, Blues Brothers Band, Fiction Plane in drugi.

NON bi lahko uvrstili med indie rock zasedbe, njihova besedila v angleščini, polna simbolizma, pa podpirajo intenzivni ritmi, elektronski zvoki in kitarski rifi. Njihovo glasbo bi lahko opisali kot protislovje ljubezenskih pesmi, pesmi hrepenenja, poželenja, obžalovanja in prazne energije, ki se prepletajo z bogato zvočno sintezo kitare in elektronike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.