Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Slovenski Justin Bieber osvaja s prvim singlom

Rene Menart Records
Rene je 14-letni Mariborčan, ki ima kljub rosnim letom že kar soliden glasbeni opus. To ga je pripeljalo do Damjana Joviča, enega najbolj zaželenih in najboljših producentov slovenske moderne pop-rap scene.

Brez tebe je prvi singel, ki ga Rene uradno pošilja na radijske postaje. Uspešen dvojec Jovič/Nipič, ki je ustvaril že prenekatero uspešnico zasedbe DaKru, pevca Erika in drugih, je tudi tokrat združil moči – Damjan Jovič z glasbo in aranžmajem, Boštjan Nipič z besedilom. Pesem Brez tebe gre v uho že od prvem poslušanju in zagotovo bo našla svoje mesto na lestvicah številnih radijskih postaj.

 

Rene pa ni in tudi ne bo ostal le instant glasbenik, saj že zdaj gradi svoj glasbeni opus tudi po uradni glasbeni plati. Sicer obiskuje 8. razred osnovne šole v Mariboru, na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pa 7. razred smer klavir ter 4. razred smer tolkala. Leta 2009 se je začel učiti tudi solo petje pri profesorici Alenki Gotar, uči pa se tudi igranja akustične kitare. Že več let sodeluje na raznih glasbenih tekmovanjih, 3. mesto je zasedel na festivalu Fens, na državnem tekmovanju iz komornih iger pri klavirju je osvojil bronasto priznanje, prvo mesto pa na Internet Music Competitions 2011.

V prostem času se rad ukvarja z motokrosom, smuča, igra nogomet in odbojko, največ pa se zadržuje v svojem ministudiu, kjer tudi sam ustvarja glasbo, poje in igra različne inštrumente.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.