Magazin > Film & Glasba & TV
2312 ogledov

Smrt mlade filmarke: Alec Baldwin trdi, da ni pritisnil na petelina

alec baldwin
1/3
Profimedia
Prvi intervju po tragediji med snemanjem filma Rust.

21. oktobra je med snemanjem filma Rust v Novi Mehiki umrla direktorica fotografije Halyna Hutchins, ki je dočakala le 42 let. Nenamerno jo je ustrelil Alec Baldwin, ki je vadil prizor s pištolo, v kateri bi morali biti slepi naboji. Kot so pozneje ugotovili preiskovalci, je pištola vsebovala pravi naboj, ki je najprej zadel 42-letno mamo sinčka, nato pa je kroga v ramo ranila še režiserja Joela Souzo.

Baldwin je za ABC prvič spregovoril o tragediji in izjavil, da ni sprožil pištole. "Nikoli v nikogar ne bi uperil pištole in ustrelil. Nikoli," je povedal novinarju Georgeu Stephanopoulosu, ki pravi, da je bil Baldwin zelo iskren in vidno prizadet. "V zadnjih 20 letih sem naredil več tisoč intervjujev. Ta je bil najbolj čustven,“ je dejal.

Preiskava smrti Hutchinsove, za katero Baldwin pravi, da je bila zelo ljubljena in cenjena članica ekipe, še poteka, preiskovalci pa predvidevajo, da se je pištola sprožila, ko jo je igralec potegnil iz toka.

Zvezdniku naj bi orožje predal asistent režiserja Dave Halls, ki ni vedel, da je v pištoli pravi naboj. Na vprašanje voditelja, kako je možno, da se je na snemanju znašel pravi naboj, je Baldwin odgovoril: "Nimam pojma. Nekdo je v pištolo vstavil pravi naboj, ki ne bi smel biti niti na posestvu."

Intervju bodo predvajali nocoj.
 

Komentarjev 2
  • sandi76 09:59 02.december 2021.

    Na misel mi pride tista znana iz starih časov, ko naj bi bil en policijski zapisnik približno takle : " Pri čiščenju pištole se mu je le ta sprožila. Štirikrat!"

  • PaPajapopi 08:27 02.december 2021.

    Še zmeraj mislim, da gre za trojček.