Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Snoop postal nacionalni junak

1/36
Žurnal24 main
Kaj si o Hrvaški misli Snoop Dogg, je pokazal na torkovem koncertu v Zagrebu. Zvezdnik si je proti koncu koncerta oblekel dres s hrvaško šahovnico in tako postal nacionalni junak številka devet.

Ameriški raper Calvin Broadus, večini poznan kot Snoop Dogg, je dokaj zlahka napolnil veliko dvorano Doma sportova v Zagrebu. Za naelektreno ozračje pred koncertom so poskrbeli domači DJ-ji, katerih glasba se je sprehajala od Dr. Dreja mimo Xibita do 2Paca. Hiti so bili dovolj nostalgični, da je publika ponorela. Že sama misel na to, da bo v roku ure in pol na oder stopil legendarni "gangsta raper" Snoop Dogg, je pri nekaterih fanih izzvala huronske krike navdušenja.

Kot prvi so na oder stopili predstavniki zagrebške skupine Funky Bizniss, ki so razgreto vzdušje nekoliko ohladili. No, po nekaterih vzklikih "skini se" sodeč mogoče celo malo preveč. Naklonjenost publike si je skupina pridobila predvsem s spominom na pred kratkim preminulega Dina Dvornika, ki so mu posvetili svojo pesem Ti si mi u mislima.


Diamanti na mikrofonu, ki bi verjetno lahko nahranili pol sveta. © Matjaž Tavčar

 
Prisega na Doggystyle
Zvezdnik je na oder stopil v velikem slogu, ob zvokih Carmine Burane. Snoop Dogg je naredil tisto, kar je bil njegov namen – predstavil je svoj zadnji album Ego Trippin' in obenem najavil prihajajoči album Malice In Wonderland. "Snoop je kralj vesolja," je vzklikala publika v prvih vrstah, med katerimi so prevladovali najstniki, ki so vsi po vrsti zaljubljeni v "dobermana, ki kraljuje svetu".

 
 

Ljubezen, mir in kadite marihuano.

Snoop Dogg

 
Kljub oglaševalskemu namenu novih albumov lahko mirno rečemo, da Snoop sam še vedno prisega na hite s svojega prvenca Doggystyle izpred petnajstih let. Koncert je odprla "biografska" pesem Murder Was The Case, sledile pa so uspešnice s prvega albuma Gin And Juice, Tha Shiznit, Lodi Dodi, Pump Pump, za zaključek pa še What's My Name.

Nacionalni junak številka devet
V nadaljevanju se je s pesmijo Hail Mary in 2 of America's Most Wanted spomnil preminulega 2Pac Shakurja . Med novejšimi hiti velja omeniti Drop It Like It's Hot in Sensual Seduction. Brez kančka dvoma je bil vrhunec večera trenutek, ko se je Snoop ob zvokih priredbe največjega hita zasedbe House of Pain, Jump Around, na odru pojavil v dresu s hrvaško šahovnico. Publika je ob pogledu na nacionalni dres s številko devet ponorela, raperju so izkazali spoštovanje, v njihova srca pa se je zapisal kot nacionalni junak številka devet.


Snoopu se kajenje zelišč pozna predvsem na njegovih očeh. Ni kaj, verz Smoke weed every day je čista resnica! © Matjaž Tavčar

 
Koncert je zvezdnik sklenil v ritmih reggae uspešnice Boba Marleyja . Vse zbrane je pozval k miru, ljubezni in kajenju marihuane, nato pa se je odpravil na after party, kjer so se zabavali tudi preostali hrvaški pomembneži.

Napovedovani medijski dogodek leta je izpolnil pričakovanja, mogoče jih je celo presegel. Snoop je nastop suvereno odpeljal do konca, pohvalil hrvaška dekleta in dejal, da se morda še kdaj vrne. Če omenimo še nekatere pomembneže na koncertu, v VIP-loži je bilo mogoče opaziti fotografa Stephana Lupino , pevko Martino Vrbos , raperja Stoko , člana dua Bolesna brača Babyja Dooksa in Bizzo Briganteja , Alko Vujico ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.