Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

So oskarji že podeljeni?

Na sledi očetu je edini neodvisni film med prevladujočo hollywoodsko produkcijo. Žurnal24 main
Kipci. Nagrade za najboljšo igralko, igralca in film so zelo predvidljive, pravi Simon Popek.

V noči na ponedeljek bodo že 83. razglasili dobitnike najprestižnejših hollywoodskih nagrad, oskarjev. Filmski kritik in programski direktor Liffa Simon Popek meni, da presenečenj vsaj pri nagradah za najboljšega glavnega igralca in igralko ter najboljši film ne bo. “Pri oskarjih so stvari predvidljive, sploh v teh kategorijah. Pri stranskih vlogah se včasih prikrade kakšen outsider,” pravi.

Vsaj toliko kot igra je 
 pomembna prava vloga v pravem filmu.

Stavnice
Glede na stavnice bo zlati kipec za najboljši film odnesel Kraljev govor, za najboljšo glavno vlogo pa Colin Firth, ki je zaigral v njem, in Natalie Portman za nastop v Črnem labodu. Na priljubljeni strani Movifone.com so bralce vprašali, kdo bi po njihovem mnenju moral zmagati, in rezultati se ujemajo s stavnicami: Kraljev govor je prejel skoraj dvakrat več glasov od zasledovalca Socialnega omrežja, Firthu s približno petkrat manj glasovi sledita Jesse Eisenberg (Socialno omrežje) in James Franco (127 ur), za Natalie Portman pa je glasovalo skoraj desetkrat več ljudi kot za drugouvrščeno Annette Bening (The Kids are All Right).

James Franco, Anne Hathaway | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Prava vloga v pravem filmu
Popek poudarja, da je zelo pomembno imeti pravo vlogo v pravem filmu. “Redko so za glavno vlogo nominirani igralci, katerih filmi niso hkrati nominirani za najboljšega,” dodaja. Tudi letos je tako, izjeme so Javier Bardem, Nicole Kidman in Michelle Williams. Kritik meni, da se bodo napovedi uresničile, sam pa bi nagrade razdelil drugače. Pri najboljšem filmu navija za Na sledi očetu, ki je bil predvajan tudi na Liffu. Navdušilo ga je, da je to edini neodvisen film med prevladujočo hollywoodsko ponudbo. “Redko se zgodi, da tako majhnemu filmu sploh uspe priti v ožji krog, in preprosto dober film je,” pravi. Nagradil bi tudi glavno igralko Jennifer Lawrence. “Ampak kipca ne bo dobila, ker vloga ni dovolj izrazita. Dobila ga bo Portmanova iz istih razlogov kot Firth,” dodaja. Njegov lik ima tipično vlogo dobitnika oskarja, ima neko hibo, ki jo pač premaga. Z nagrado Firthu se Popek strinja: “Tandem z režiserjem Jessejem Rushem se mi zdi odličen, štrlita od preostalih, in mislim, da bosta oba dobila oskarja. Karkoli drugega bo veliko presenečenje.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.