Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

"Sod je hudičev, če ga spiješ"

V petek, 24. septembra, se vrača v Križanke vrača legenda slovenskega rock'n'rol Žurnal24 main
Pero Lovšin. 
O albumu Hudičev sod, ki ga bo predstavil v Križankah.

Je sod res lahko hudičev?

Če spiješ celega. Govorim o mejah in o tem, da ni nujno, da jih znamo najti (smeh).

 

Na albumu ste sodelovali z Majo Keuc. Ste spremljali Slovenija ima talent?

Nisem, a ne zato, ker bi imel kaj proti, ampak ker je bila ob istem času kot prenosi španske lige. Sicer smo z Majo ploščo posneli, preden je šla na Talent, povabila pa sta jo Igor Leonardi in Krešo Tomec.

 

Upam, da bom dočakal tudi konec kapitalizma, ker se je izkazalo, da zanj še nismo 
zreli.
 

Je album tudi družbenokritičen?

Je, v komadu Ne bom šel na vojsko. Poskušal sem najti ljudsko averzijo do nasilja oziroma prisilnega novačenja za neke višje cilje.

 

Bi morali ukiniti vojsko?

Država mora imeti svoje institucije, tudi vojsko. Vendar se moramo upreti posredovanju na tujih ozemljih. Zdi se mi nemoralno, da Pankrti nismo mogli na koncert v New York, kamor smo bili povabljeni, ker je pri njih zaščita izvajalcev tako močna, da bi morali pri vizi plačati tri tisoč dolarjev, po drugi strani pa za prav to državo pošiljamo vojake v Afganistan.

 

Ste legenda rocka ali punka?

Še zmeraj sem lahko punker, včasih se tako počutim, a punk je zame del rock 'n' rolla, njegov najtrši del, jaz sem pa včasih tudi zelo mehek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.