Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Šola indie glasbe

Ewert and the Two Dragons Arhiv organizatorja
Indekš. Včeraj je v Kinu Šiška startal poseben izobraževalni program, ki bo združeval mlade navdušence kakovostne urbane glasbe.

“Namen programa Indekš je glasbene navdušence spodbuditi k obisku koncertov bendov, ki pri nas še niso znani, so pa kakovostni in v vzponu. Obiskovalce koncertov tipa Japandroids, Junior Boys, Kill It Kid in podobnih hočemo spodbuditi za obisk žanrsko in kakovostno primerljivih bendov, ki so medijsko manj izpostavljeni in ki mogoče nimajo te sreče, da prihajajo iz Londona ali New Yorka,” pojasnjuje programski vodja Kina Šiška Matjaž Manček.

“Te skupine so lahko s Finske, iz Francije ali Estonije (kot recimo nosilci naše prve lekcije – Ewert and the Two Dragons, ki so nastopili včeraj),” dodaja Manček, ki bi rad tovrstne dogodke povezal v zgodbo, ki je hkrati izobraževalna, zabavna in interaktivna. “Vpisani slušatelji bodo lahko fotografije in recenzije objavljali na Indekš blogu, hkrati pa bodo imeli cenejše vstopnice, majice, vrečke, značke in seveda Indekš, v katerega se jim bodo ob obisku lekcije podpisali gostujoči bendi,” še pravi Manček.

Prvi v okviru Indekša bi sicer moral biti koncert indiefolk benda iz Estonije Micachu & The Shapes 2. decembra, a so ga iz osebnih razlogov nastopajoči odpovedali. Poleg popustov bodo imeli vpisani v Indekš tudi ažurne informacije o dopolnitvah programa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.