Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Somrak jim prinaša milijone

Glavna trojica bo skupaj zaslužila več kot 100 milijonov dolarjev. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Glavni zvezdniki filmske sage Somrak bodo za nova dva filma prejeli bajne vsote denarja, ki jih postavljajo ob bok največjim hollywoodskim zaslužkarjem.

Igralci Kristen Stewart, Robert Pattinson in Taylor Lautner bodo za igro v četrtem in petem delu sage z naslovom Jutranja zarja (Breaking Dawn) prejeli vsak po 25 milijonov dolarjev (dobrih 19 milijonov evrov). Obenem so upravičeni še do 7,5 odstotka na zaslužek, ki ga bosta filma, ki prihajata v kinematografe leta 2011 in 2012, ustvarila. Po izračunih bi to pomenilo, da bi vsak na svoj račun prejel še dodatnih 16 milijonov dolarjev (13 milijonov evrov), kar bi skupaj naneslo bajnih 41 milijonov dolarjev (32 milijona evrov).

Trojica se je nevarno približala najbolje plačanim zvezdnikom. Poznavalci pravijo, da to dokazuje, da dandanes igralci ne naredijo kinematografskega zaslužka, temveč zaslužek naredi zvezdnike. "Zaslužek Somraka je velik in igralci so bistveni za tak uspeh filmov," je povedal poznavalec Paul Dergarabedian.

Tretji del sage Mrk je v samo šestih dneh predvajanja zaslužil zavidljivih 175 milijonov dolarjev (138 milijonov evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.