Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Sophia Loren je jokala v Rimu

Sophia je na rdeči preprogi v Rimu pokazala trebušček. Žurnal24 main
Italijanska igralska legenda Sophia Loren je na filmskem festivalu v Rimu dobila nagrado za življenjsko delo. Ko se je zahvaljevala, ni mogla zadržati solz.

73-letna oskarjevka, ki je na podelitev prišla v črnem kostimu in rdečih čeveljcih, je povedala: "Prvič sem dobila nagrado za življenjsko delo v Italiji. Upam, da si jo zaslužim. Zgodovina je bila prijazna z dekletom iz Pozzuolija in zahvaljujejm se vam tudi v njenem imenu." Preden so jo poklicali na oder, je lepotica z mandljastimi očmi in rjavo grivo, slišala, da "ni le ikona filma, ampak simbol Italije, tiste Italija, ki je elegantna, strastna, genialna, človeška in lepa". Minuli petek so organizatorji festivala RomaCinemaFest, ki je bil prvič "na sporedu" lani, poimenovali kar "dan Lorenove" in neuničljiva lepotica je odgovarjala na vprašanja približno sedemstotih očaranih oboževalcev.

Lorenova je pri 72 letih pozirala za Pirellijev koledar. © EPA

 
Iz revnega Pozzuolija na vrh
Sophia Loren je bila kot Sofia Villani Scicolone rojena leta 1934 v Rimu, odraščala pa je v Pozzuoliju, revnem delu Neaplja. Pri štirinajstih letih je začela delati kot model (leta 1950 je bila prva spremljevalka italijanske mis), v igralske vode pa jo je zares potegnil njen takrat še bodoči mož Carlo Ponti, s katerim se je poročila leta 1957. Leta 1962 je dobila oskarja za vlogo Cesire v filmu La Ciociara, ki je nastal po romanu italijanskega pisatelja Alberta Moravie. Za oskarja je bila nominirana tudi za vlogo v filmu Vittoria De Sice Matrimonio all'italiana. Zlati kipec je k sebi stisnila še leta 1991, ko ga je dobila za življenjski opus. Takrat so jo opisali kot "enega resničnih zakladov svetovne kinematografije".

Čeprav ni več najmlajša, se njeno ime še vedno redno pojavlja na lestvicah najbolj seksi Zemljan, lani pa se je Sophia pogumno "razgalila" za Pirellijev koledar. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.