Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Spet Prepovedana!

natalija_verboten_despot Žurnal24 main
Žurnal24 se je s pevko Natalijo Verboten pogovarjal o novi skladbi, načrtih, oboževalcih, željah in muhah enodnevnicah.
1. Pa začniva kar pri Emi, ker je bil pravkar objavljen razpis za prihodnje leto. Ste že kaj razmišljali, da bi se festivala spet udeležili?
Ponavadi je tako, da na takšne festivale nikoli ne gremo načrtno. Če imamo primerno skladbo, potem se za to odločimo. Prišla pa je zelo zanimiva ideja od zelo zanimivega avtorja, a moramo skladbo najprej slišati, preden sprejmemo končno odločitev. A za zdaj naj ostane še skrivnost!

2. Posneli ste novo pesem z naslovom Pozabi me. Je to singel, ki napoveduje novi album?
Skladbo Pozabi me, ki je pravkar izšla, smo posneli popolnoma v lastni produkciji (Bumerang). Čisto vse smo posneli v živo. Za to je šlo ogromno časa in izdajo albuma načrtujemo nekje spomladi. Pri pesmi Pozabi me sem sodelovala od vsega začetka. Zame je to nekaj novega, saj sem ponavadi prišla v studio samo posnet skladbe, ki so bile že pripravljene.

3. Torej zdaj bolj delate na tem, da bi bili tudi del ustvarjalnega procesa?
Tako je! To smo spremenili in pri novi skladbi se to tudi že pozna. S tem pa bodo snemanja seveda tudi daljša in več bo dela.

4. Da se še malo dotaknemo TV voditeljstva. V Sloveniji je postalo nekakšen sindrom, da se pevke preizkušajo v različnih vlogah v medijih. Še posebno je to priljubljeno pri misicah. Kako na to gledate vi ?
Ne glede na to, kdo se preizkuša na tem področju in kako močna je njegova želja, publika vedno izbere po svoje. Sčasoma pa se pokaže, kateri obrazi na televiziji ostanejo in kateri so le muhe enodnevnice. Tako je tudi v glasbi in na drugih področjih. Mene osebno to nič ne moti. Všeč mi je, da je Mario Galunič na sceni že 15 let, ker je res najboljši.

5. Kaj si torej mislite o današnjih instant zvezdah? Vedno več je resničnostnih šovov in bitk "talentov", kjer mladi poskušajo postati slavni samo zaradi slave same. Pogosto nato tudi založbe dodobra prežvečijo njihovih 15 minut slave in jih nato izpljunejo v pozabo.
To je dokaj kruta pot za izvajalce, ki si želijo uspeti po hitrem postopku. Res je sicer hitrejša pot do slave, ampak vedno se obdrži samo kakovost in to lahko pokaže le čas. Instant zvezde ponavadi takoj ugasnejo.

6. Pa za primer vzemiva Damjana Murka. Obstajajo tudi takšni, ki pa so se "ufurali" v to, da so zvezde, pa to sploh niso. On je celo izrabil vas kot odskočno desko za svoj pristanek v medijih.
To je odločitev vsakega posameznika. So ljudje, ki si za vsako ceno želijo priti v svet slave, če lahko v Sloveniji o tem sploh govorimo. Jaz sem to vedno jemala kot svojo službo. Medijsko promocijo delam, ko predstavljam svoj novi izdelek. Imam pa rada zasebnost in popularnost ni razlog za to, da sem pevka.

7. Na tej glasbeni sceni, ki je vedno bolj podobna načinu hitrega prehranjevanja, ni veliko pevk s šolanim glasom. Kakšna je vaša glasbena podlaga?
Začela sem s preučevanjem jazz standardov. Vse je bilo v živo in ta zvrst me je takrat zelo pritegnila. Po tem je prišla tudi zabavna in narodno-zabavna glasba. In nato v srednji glasbeni šoli tudi operno petje.

8. Vas moti, da mediji večinoma bolj izpostavljajo vizualni aspekt in opravljive zgodbice pevk in pevcev?
Tega sem se že navadila. Druge stvari so očitno zanimivejše za rumeni tisk. Ko sem začela, tega pri nas še ni bilo. To je del moje službe in zavedam se, da tega ne morem spremeniti.

7. S katerimi slovenskimi glasbeniki si želite sodelovati?
Kar se tiče avtorstva, smo z veliko večino že sodelovali in bomo tudi v prihodnje. Zelo redko pa posnamem duet. Bi si pa želela kakšen tak izlet recimo z Siddharto ali 6pack Čukurjem. Predvsem me zanimajo bolj nenavadne kombinacije!

8. Kaj pa, če bi imeli na voljo vsa imena svetovne glasbene scene? Kakšno glasbo pravzaprav poslušate?
Eros Ramazzoti in Robbie Williams! Zdaj lahko samo še čakam, kdo od njiju me prej pokliče, ha ha. Sicer pa poslušam različno glasbo. Eros Ramazzoti – njegova glasba in produkcija mi je zelo všeč. Blizu mi je tudi glasba naših sosedov – Gibonni, Toni Cetinski in pred kratkim preminuli Toše Proeski. Poslušam tudi jazz standarde in klasično glasbo. Povsod se najdejo dobra glasba in dobri izvajalci.

9. Oboževalcev vam najbrž ne manjka. Katera pa je bila najbolj neprijetna izkušnja s tistimi, ki prestopijo mejo dobrega okusa? Kako blizu so vam prišli zalezovalci?

V teh desetih letih, kar sem na glasbeni sceni, je bilo kar nekaj zanimivih izkušenj, a jih ne bi rada izpostavljala. Z nekom smo se na koncu razumno dogovorili, da je to le moja služba in da naj pri tem tudi ostane.

10. Kje pa se vidite v prihodnosti?
Zadnje leto je glasba na prvem mestu in delala bom na tem, da tako tudi ostane. Kmalu načrtujemo tudi izid videospota za novo pesem. Kot sem že povedala, izide prihodnje leto tudi novi album. In takrat boste še kaj več slišali o Prepovedani (smeh)!

Hvala za pogovor!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.