Magazin > Film & Glasba & TV
83 ogledov

Spet prihajajo kosovirji!

Spet kosovirji! Lutkovno gledališče Ljubljana
Danes priporočamo druženje z najmlajšimi. Peljite jih na ogled predstave Spet kosovirji, ki jo bodo ob 11. in 18. uri uprizorili v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Kosovir, mali (Cosovirius ferus ululans); zanimiva žival, živi v Kosoviriji.

Kosovirje delimo na radovedne in neradovedne. Imajo rjav kožuh, ki se odlikuje po izredni mehkosti. Krasi jih dolg, košat rep, ki se navadno končuje v okroglast čop. V gobčku ima kosovir šestnajst ostrih zob, s katerimi razkosava paradižnike, ki so glavna kosovirska hrana. Kosovirji so večinoma ljubke in družabne živali, ne smemo pa jih dražiti ali celo prehitro zbujati iz spanja. Takrat pobesnijo, praskajo in glasno vreščijo ter kosovikajo. Izjema so neradovedni kosovriji, ki pa so manj razširjeni. Obe vrsti prebivata v žlicah, na katerih rastejo paradižniki. Z žlicami se tudi premikajo po zraku. Bližnji sorodniki: skovir, polh, zvijat. Daljni sorodniki: vse, kar je puhastega, toplega, živahnega in nagajivega, pa tudi lenuhastega. Deželo Kosovirijo je izredno težko najti, ker ni ustreznih prometnih zvez, razen tega tudi ni označena na zemljevidih iz preprostega razloga, ker je zdaj tu zdaj tam. (Svetlana Makarovič, Kosovirja na leteči žlici)

Cena vstopnice je 4,5 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.