Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Spet se bodo kotalili

Keith Richards Žurnal24 main
Charlie Watts ne zapušča benda, Keith Richards sodeluje z Jackom Whitom in napoveduje nov album Rolling Stonesov.

Novice o britanski skupini Rolling Stones so spet zaokrožile svet. Neki avstralski časopis je najprej na naslovnici objavil domnevno ekskluzivo, da bobnar Charlie Watts zapušča bend, ker naj bi imel vsega dovolj. Sklicevali so se na vir znotraj ekipe Rolling Stonesov. Ta naj bi jim povedal, da naj bi Mick Jagger in Keith Richards celo že iskala novega bobnarja za prihodnjo turnejo. Novica je sprožila val komentarjev na spletu zaskrbljenih oboževalcev skupine. Predstavniki Stonesov so novico kmalu po objavi označili za neresnično.

Richards piše biografijo in spodbuja Stonese
Kitarist Keith Richards, znan tudi po vzdevku človeški laboratorij, pa te dni snema z Jackom Whitom (The White Stripes, The Raconteurs, Dead Weather). Govori se celo, da naj bi Jack White produciral naslednji album Rolling Stonesov. Tega Keith Richards ni ne potrdil ne zanikal. Za ameriško revijo Rolling Stone pa je povedal, da bo ostale Stonese zvlekel v studio "na tak ali drugačen način" že prihodnje leto. Ostareli rocker pa s piscem Jamesom Foxom končuje svojo biografijo, ki naj bi izšla prihodnje leto. "Skušam se spomniti stvari, kar je zelo težko," je v šali komentiral Richards, ki ni nikoli skrival svoje romance z drogami in alkoholom.

Ponovne izdaje legendarnih albumov
V prihodnjih tednih pa bosta ponovno izšla tudi dva pomembna izdelka v bogati diskografiji Rolling Stonesov. Koncertni album Get Yer Ya-Yas Out iz leta 1969, ki ga mnogi kritiki označujejo za najboljši koncertni album vseh časov, bo izšel kar na štirih cedejih. Prvi plošček bo ponovna izdaja originalnega albuma, na drugem in tretjem bodo neizdani posnetki s tega koncerta oziroma turneje, četrti disk pa bo krasila koncertna glasba njihovih takratnih predskupin. Gre za legendarnega bluesmana B. B. Kinga in pa Ikea & Tino Turner.

Ponovno izdajo bo dočakal tudi dvojni album Exile On Main Street (1972), na katerega bosta Jagger in Richards uvrstila tudi pesmi, ki niso prišle na končno različico izdelka. "Z Mickom sva se ob poslušanju starih posnetkov velikokrat spogledala in spraševala, če sva to res midva odigrala," še dodaja Richards. Exile On Main Street velja za najbolj dovršen izdelek Stonesov in za zadnji album tako imenovane zlate dobe njihovega ustvarjanja (1968–1972), ko so (po mnenju mnogih poslušalcev in glasbenih kritikov) posneli svoje najvidnejše stvaritve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.