Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Splet namesto televizije

hiša iz kart Žurnal24 main
Netflix opazno povečal število naročnikov.

Netflixova odločitev, da bodo tudi sami začeli snemati kakovostne TV-serije, se je očitno obrestovala, saj se je število naročnikov videa na zahtevo v Ameriki povečalo za dodatne štiri odstotke.

V ZDA je zdaj tako že 27 odstotkov gospodinjstev, ki so naročena na katerega od ponudnikov neposrednega prenosa videovsebin s spleta, raziskava pa je pokazala, da si gledalci v obliki videa na zahtevo, kot ga ponujata Netflix in Amazon Prime ali HBO Go, ogledajo že sedem od desetih filmov oziroma serij, namesto da bi jih najeli ali kupili v iTunesovi ali Vudujevi spletni trgovini.

Manj zanimanja za TV

Število Netflixovih naročnikov se je v drugi polovici lanskega leta povzpelo na več kot 31 milijonov, kar je 24 odstotkov več kot predlani, je pa na račun povečanja zanimanja za video na zahtevo trpelo število naročnikov plačljivih premium TV-programov, kot sta HBO ali Showtime.

To se sicer ni zmanjšalo, saj ima Showtime od lani milijon naročnikov več in je pristal pri 23 milijonih, HBO pa jih ni izgubil, ampak je ostal pri 28 milijonih, čeprav bi brez ponudnikov videa na zahtevo verjetno oba presegla številko 30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.