Magazin > Film & Glasba & TV
248 ogledov

Spletna oddaja, ki premika meje

Misija je mogoče
1/3
Arhiv oddaje
Zabavno informativna oddaja Misija je mogoče v slovenskem prostoru postavlja nove standarde, saj po zgledu iz tujine družinam, nujno potrebnim pomoči, zagotavlja potrebno pomoč pri obnovi njihovih stanovanj in hiš.

Projekta Misija je mogoče se je lotil Gradbenik Slovenije v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, cilj sodelujočih pa je poudariti pomen humanitarnosti in skozi zabavne oddaje pokazati potencial za ustvarjanje idiličnih življenjskih razmer v vsakem stanovanjskem prostoru.

Druga misija je posvečena tričlanski družini, ki je nekoč svoje življenje preživljala na skromnih 30 kvadratnih metrih, zdaj pa so uspeli pridobiti neprofitno stanovanje v ljubljanskem Polju. Pozornost voditeljev oddaje Jane Koteska, Miloša Vujičića in Neže Perger bo usmerjena v zbližanje dveh staršev, Tjaše in Daria Božič Aragović, ki ju je skrb za njuno triletno bolno hčerkico Lano oddaljila. Mala Lana namreč trpi za redko boleznijo hipereklepsijo, zaradi katere sta njen mentalni in gibalni razvoj ovirana. Ekipa bo staršema poskušala s prenovo spalnice omogočiti, da znova najdeta čas zase. Njuno razmerje je bilo namreč zaznamovano s težkimi življenjskimi preizkušnjami, ki so ju oddaljile, medtem ko sta se trudila, da bi Lani omogočila karseda dobro rast.

Pomagate lahko tudi vi!

Posebna pozornost je izkazana tudi Lani, saj so za njo člani projekta Misija je mogoče in Privoščite.si organizirali dobrodelno akcijo. Vse do zaključka druge prenove bodo prek spletne strani www.misijajemogoce.si zbirali donacije za nakup trokolesa, ki ji bo omogočil lažje gibanje in hitrejši razvoj. Tričlanska družina si kolesa zaradi težke situacije ne more privoščiti. Minimalni znesek donacije znaša 1 evro, do zdaj pa so gledalci podarili že več kot 220 evrov. Voditeljica Jana je pred zaključkom obnove prostorov za drugo družino izmed skupno šestih povedala:

"Za takšen projekt je potrebne kar nekaj energije in tudi potrpljenja, a prepričana sem, da bomo družinici pomagali in vsaj malo olajšali vsakodnevne težave. Želimo si, da bi vsem Slovencem predstavili dober zgled v smislu, da se vse lahko doseže, če je le volja in če si med seboj pomagamo."

Komentarjev 1
  • Milan Majkic 10:43 06.april 2012.

    Lepo, da se v takih časih najdejo taki lušni projekti ;)