Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Spletne serije vse bolj priljubljene

Hemlock Grove netflix
Netflix z velikopoteznimi serijami utira pot do novih načinov gledanja “televizijskih” vsebin.

“Naš cilj je, da za ves dan ustavimo del Amerike.” Tako je v začetku leta, ko je v ponudbo Netflixa v enem paketu prišla celotna sezona nove serije oziroma ameriškega remaka britanske uspešnice House of Cards, za New York Times dejal producent serije Beau Willimon.

Politična drama s Kevinom Spaceyjem in Robin Wright v glavnih vlogah je postala hit tako med kritiki kot gledalci, enako pa Netflix zdaj poskuša doseči tudi z originalno serijo Hemlock Grove, ki so jo v 13 delih v kosu premierno prikazali prejšnji petek. Telenovela z volkodlaki, v kateri ne manjka krvavih in bizarnih prizorov ter lepih fotografij in posebnih učinkov, sicer ni naletela na odobravanje kritikov, vendar pri Netflixu poudarjajo, da ni namenjena njim, temveč gledalcem.

Kraljevsko spremstvo

Netflix je ponudnik videovsebin na zahtevo, ki je dostopen v Severni in Južni Ameriki ter v nekaterih evropskih državah, zanj pa je treba plačevati naročnino. Omogoča neposredno gledanje serij in filmov prek spleta oziroma streamanje, vendar ne tudi v Sloveniji. To še ne pomeni, da slovenski gledalci ne morejo do njihovih vsebin, saj jih med drugim lahko kupijo tudi na DVD.

Netflix svoje serije uporablja tudi kot promocijo za druge vsebine, saj jih ne more promovirati tako, kot to počnejo televizije, v prihodnosti pa zato načrtuje vrsto lastnih produkcij. Naslednja, ki bo po House of Cards in Hemlock Grove utirala poti do novih načinov gledanja “televizije”, bo tako v celoti na sporedu že naslednji mesec, gledalci pa jo dobro poznajo že iz preteklosti. Šlo bo za 15 novih epizod oživljene komedije Arrested Development (Odbita rodbina), ki so jo pred leti predvajale TV-mreže, lani pa je avtorske pravice za legendarno komedijo odkupil Netflix, ki bo z njo zagotovo pridobil nove gledalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.