Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Spoznajte festival Osebno in kolektivno

Eric Cordier Arhiv organizatorja
Od danes do srede lahko na Metelkovi v Ljubljani obiščete Festival Osebno - kolektivno, ki se bo odvijal na odprtem dvorišču za kavarno SEM, v Menzi pri koritu in Kiberpipi.

Osebno sfero umetniškega udejstvovanja vedno sooblikuje kolektivna. In ker velja tudi obratno, je ti dve sferi vsaj znotraj istočasnosti, kakršna je improvizacija, nemogoče misliti ločeno eno od druge.

Na takšni predpostavki sloni praksa festivala Osebno – kolektivno, ki bo letos potekal že drugič. Njegov glavni namen je po eni strani prepletanje "osebne" in "kolektivne" umetniške dejavnosti, po drugi strani pa tudi različnih umetniških zvrsti. Poleg glasbenih improvizatorjev se bodo festivala tokrat udeležili tudi slikarji, videasti, plesalci, performerji, gledališčniki in zvočni umetniki.

Nocoj ob 22. uri boste lahko prisluhnili Ericu Cordierju (na sliki), ki se ukvarja z vizualnimi umetnostmi, body artom in glasbo že od študentskih let z začetka osemdesetih. Leta 1986 je začel s performansi, ki so povezovali body art in glasbo z uporabo magnetofonskega traku skupaj z Jean-Lucom Guionnetom ter Cécile Maupoux v zasedbi Nadir. Kot tonski mojster je sodeloval s skupinami popularne glasbe, obenem pa tudi gostoval v priznanih francoskih studiih in gledališčih.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.