Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Spoznajte Jakoba in mesto

Jakob in Metka Boštjan Lah, LG Maribor
Krompirjeve počitnice so se začele in z otroci lahko preživite še več časa. Danes ob 10. uri si lahko z njimi ogledate lutkovno predstavo Jakob in mesto, ki jo bodo uprizorili ob 10. uri.

Tako kot vsako živo bitje, se tudi mesto rodi. Živi svoje življenje, včasih zabavno, včasih pa delovno in celo nevarno, prav tako kakor človek ali žival.

V predstavi Jakob in mesto se zato prepletajo tri niti: pomemben trenutek v zgodovini mesta, v življenju dečka Jakoba in goloba Matica. Jakob je fantič kot vsak drug, v vseh časih. Podi se po mestnih ulicah leta 1532 ali danes. Otrok je vedno otrok. In golobi so prebivali v mestih nekoč in prebivajo danes. Razlika je le v tem, da so nekdaj na mesta prežale drugačne nevarnosti. Jakob iz leta 1532 je deček, ki s pomočjo prijatelja goloba reši mesto pred Turki.

Ob predstavi mesta gledalci spoznajo, kako lahko deček in golob postanega zaveznika ter kako pomembna sta pogum in prijateljstvo.

Za vstopnico boste odšteli pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.