Magazin > Film & Glasba & TV
144 ogledov

Spoznajte nastanek Facebooka

socialno omrežje
1/14
Kolosej
Ste se že kdaj vprašali, kako je nastal Facebook, od kod ideja in podobno? Od četrtka naprej lahko odgovore najdete v filmu Socialno omrežje, ki prihaja v naše kinematografe.

Režiser Osmega potnika, 7edem in Kluba golih pesti David Fincher se je odločil raziskati trenutek, ko je na dan prišel Facebook.

Za zgodbo stojijo Mark Zuckenberg (Jesse Eisenberg), sijajni harvardski študent, ki je zasnoval spletno stran,  Eduardo Saverin (Andrew Garfield), ki je za cvetoče podjetje prispeval začetni kapital, Sean Parker (Justin Timberlake), ki je Facebook predstavil kapitalistom Silicon Valleyja in dvojčka Winklevoss (Armie Hammer in Josh Pence), harvardska sošolca, ki sta trdila, da jima je Zuckerberg ukradel zamisel in sta ga zaradi tega kasneje tudi tožila.

Vsak od njih ima svojo pripoved oziroma različico nastanka Facebooka, vsi pa z njimi tvorijo večplasten portret socialnega omrežja.

Napovednik Socialnega omrežja si oglejte v zavihku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.