Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Spoznajte ženske iz 6. nadstropja

Ženske iz 6. nadstropja Cankarjev dom
Ženske iz 6. nadstropja (Les femmes du 6ème étage), film, ki si ga je bilo moč ogledate na letošnjem Liffu, bo v Cankarjevem domu na sporedu do 30. decembra ob 20.30.

Pariz leta 1960. Jean-Louis (Fabrice Luchini) in Suzanne (Sandrine Kiberlain) nista več rosno mlada. Borzni posrednik in njegova soproga živita mirno življenje srednjega razreda v elegantni stanovanjski zgradbi. Otroke sta poslala daleč stran, v internat.

Toliko bolj živahno je v šestem nadstropju iste zgradbe, kjer prebiva žensko osebje. Nedavno so prispele "gostujoče delavke" iz Španije: šest žensk različnih starosti. Jean-Louisa začne neustavljivo privlačiti njihov svet – svet, ki se tako močno razlikuje od njegovega. A tem bliže mu je ta tuji svet, tem teže se vrača domov. Jean-Louisovo vedenje pri soprogi prav kmalu zbudi sumničenje in ljubosumje in kmalu si Jean-Louis išče streho nad glavo. Naseli se nedaleč stran – v sobi za služinčad iste stanovanjske stavbe.

"Film vas popelje v svet, ki ga še nismo odkrili, četudi je nadvse blizu. Všeč mi je zamisel, da lahko nekaj tujega najdemo pred svojimi vrati. Najmanjši dogodek nas lahko popelje iz našega sveta in nam razkrije povsem nove svetove; svetove, ki se včasih bežno dotaknejo, vendar nikoli ne prepletejo. Gre za koncept znanstvene fantastike, za »četrto dimenzijo«, toda v filmu jo obravnavam z vidika, ki ni fantazijski." (Philippe Le Guay, režiser)

Za vstopnico boste odšteli 4,90 evra, mlajši od 25 let in starejši od 65 let ter upokojenci pa 4,20 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.