Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Spoznajte žensko, ki poje

Ženska, ki poje Kinodvor
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Ženska, ki poje (Incendies), ujemite ga ob 19. uri.

Ganljiva pripoved, ki privede ekstremizem in nasilje današnjega sveta na presunljivo osebno raven, hkrati pa je film tudi poetični testament o srhljivo močni želji po preživetju.

Po smrti njune matere notar izroči Jeanne (Mélissa Désormeaux-Poulin) in Simonu Marwanu (Maxim Gaudette) dve kuverti: ena je namenjena njunemu očetu, za katerega sta mislila, da je mrtev, druga pa njunemu bratu, za katerega nista vedela, da obstaja.

Jeanne se odloči, da bo odpotovala na Bližnji vzhod in raziskala zgodovino svoje družine, o kateri dotlej ni vedela skoraj nič. Simona materina zapuščina sprva pusti hladnokrvnega, vendar je njegova ljubezen do sestre tako močna, da ji kmalu sledi na pot, na kateri skupaj začneta odkrivati zgodbo svoje matere, ki je povsem drugačna od tiste, ki sta jo poznala doslej.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.