Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Sprehodite se po irski poti

Irska pot Kinodvor
Na filmsko platno mestnega kina Kinodvor ob 19. uri prihaja film Irska pot (Route Irish).

Septembra 2004 Fergus (Mark Womack),bivši letalec britanske SAS, prepriča Frankieja (John Bishop), bivšega vojaškega padalca, naj se pridruži njegovi zasebni varnostni enoti v Bagdadu. Zaslužek: 10.000 neobdavčenih funtov na mesec. To je njuna zadnja priložnost, da obogatita na račun vedno bolj sprivatizirane vojne v Iraku. Skupaj tvegata življenje v mestu, prežetem s terorjem in pohlepom ter preplavljenem z milijardami ameriških dolarjev.

Septembra 2007 na zloglasni Irski poti, najnevarnejši cesti v mestu, Frankie izgubi življenje. Fergus, ki ne verjame uradnemu poročilu, se strt in besen vrne v Liverpool, da bi na lastno pest raziskal sumljive okoliščine prijateljeve smrti.

Fergus pride v domači Liverpool na pogreb svojega otroškega prijatelja Frankieja, ki je z njim kot zasebni plačanec delal v Iraku in na smrtonosni Route Irish med bagdadskim letališčem in zeleno cono izgubil življenje.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.