Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Sprehodite se z Ano Plamenito

Ana Plamenita Arhiv organizatorja
Ljubljana se bo ta konec tedna spremenila v festival ognjenih ambientov in luči. Z Ano Plamenito se boste sprehajali po poti ob Gradaščici nocoj med 19. in 22. uri ter jutri med 17. in 22. uro.

Ob Ani Desetnici in Ani Mraz se je pri Gledališču Ane Monro v leto 2009 začela realizirati ideja o delovanju uličnega gledališča čez celo leto, v vseh letnih časih. Pred vrati je bila jesen in z njo je prišla Ana Plamenita, festival posvečen ognju.

Ideja o Ani Plameniti izhaja iz občutkov, vonjev in razpoloženj, ki jih v nas vzbuja ogenj. Obenem pa se nanaša tudi na posebno zvrst uličnega gledališča, ki je pri nas sicer še nismo videli. Gre za ustvarjanje ognjenih ambientov, skozi katere se obiskovalci sprehajajo. Ti ambienti so pravzaprav instalacije, kjer je prostor napolnjen  z ognjenimi objekti – baklami, gorečimi kroglami, ognjenimi kipi in podobno, spremlja pa jih kakšna posebna glasba, poezija ...

V letu 2009 je v sodelovanju z belgijskim umetnikom Gustom Van der krieknom v soju ognja zaživel grajski grič. A Ana Plamenita je dolgoročen projekt, ki bi se z leti razvijal in spreminjal svojo podobo. Takšna prireditev je zagotovo zelo atraktivna in v skladu z letnim časom.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.